Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Nota Amaran Keras Terbaik

Last week aku on the way nak balik. Since kereta aku park jauh jugak di seberang sana, di kawasan sekolah, maka kena menapak la sensorang. Kena pulak petang tu hujan renyai-renyai dan aku pulak tak bawak payung.
So, berlari-lari anak la aku ke kereta yang terletak sejauh lebih kurang 500 meter dengan lobby pejabat. Kuyup takda la, tapi memang basah. Dah dekat nak sampai kereta ni, aku terlihat sebiji kereta MyVi yang sememangnya aku tahu, kereta tu memang park di tengah laluan kereta keluar masuk menghantar dan mengambil anak ke sekolah.

Memang tak patut la driver kereta tu parking di sana kerana ia memang menyusahkan. Dan nota tersebut merupakan Nota Amaran Yang Lembut Lembut Keras di tujukan kepada driver berkenaan. Tidak di ketahui siapa yang menulis dan meletakkannya, tetapi aku sokong usaha itu. Lebih baik di tulis Nota Amaran seperti itu daripada kereta itu dirosakkan…
Tak kira siapa driver itu, lelaki atau perempuan, kawan atau bukan kawan aku, I tell you fren, You memang deserve kena sound macam itu kerana sudah menyusahkan ramai orang. Jangan jadi selfish next time, orang lain juga perlukan ‘ruang’. Peace Yo…

MrJocko.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.