Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Nota Kembara Bersama MrJocko Teaser 5

Negeri Melaka menjadi tujuan kami seterusnya. Kali ini Nota Kembara Bersama MrJocko Teaser 5 akan bercerita sikit tentang negeri Melaka. Negeri yang terkenal dengan Hang Tuah lima bersaudara, masih lagi ada adat dan budaya tradisi yang boleh kita lihat hingga ke hari ini.

Ada beberapa tinggalan sejarah yang masih kukuh di bandaraya Melaka. Banyak tempat menarik di Melaka yang mungkin anda belum singgah. Jadi, kenapa susah-susah cari tempat menarik negara luar sedangkan di Melaka pun ada banyak.

Nota Kembara Bersama MrJocko Teaser 5

 

Nota Kembara Bersama MrJocko Teaser 5

 

Selain dari Baba Nyonya dan juga tinggalan bangunan Portugis dan Belanda, banyak lagi menarik di negeri Melaka. Anda pasti tidak teroka semua tempat menarik di Melaka walaupun sudah berkali melancong ke sana.

 

 

Nota Kembara Bersama MrJocko Teaser 5 Nota Kembara Bersama MrJocko Teaser 5

 

Berkali juga MrJocko ke Melaka bersama keluarga dan setiap kali ke Melaka memang tak puas. Setakat percutian 3 hari 2 malam memang tidak cukup. Nampak sahaja negeri Melaka ini kecil tetapi banyak sejarah dan tempat menarik di Melaka yang boleh anda kunjungi.

Kawasan tumpuan utama pastinya di Dataran Mahkota dan Jonker Walk. Nak travel bajet ke Melaka, boleh pilih menginap di hotel bajet atau homestay. Nak travel mewah, ada banyak hotel 4 dan 5 bintang di Melaka. Pilih saja…

Kalau belum baca cerita sembelum ini, boleh baca dulu di entry ini :-

http://www.mrjocko.com/2016/10/nota-kembara-bersama-mrjocko-teaser-4.html

 

 

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.