Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Nuffnang Review Filem – The Avengers

Semalam, MrJocko hadir bersama-sama kawan-kawan blogger lain seperti Fazrol dan Sohoque ke Premiere Screening The Avengers di GSC One Utama pada jam 9.00 malam.

Thara, orang kuat Nuffnang
Masa MrJocko sampai, seawal jam 8.00 malam, tapi tengok Q sudah panjang. Perghhh!!! Ramai sungguh yang betul-betul berminat nak tengok cerita The Avengers ni. Selalu aku datang untuk tayangan perdana filem lain tak lah seramai ini. Ada juga yang aku dengar, datang semata-mata nak beli tiket untuk tanyangan perdana, tapi sorry, ia memang tak dijual. Kata staff sana, kalau nak, kena beli tiket untuk tayangan tengah malam jam 12.00 pagi.
Cerita Avengers ni sebenarnya koleksi cerita superhero adiwira The Marvel dan sememangnya filem yang di tunggu-tunggu ramai peminat cerita adiwira. Ini kerana jarang sekali kita boleh lihat dalam satu filem, ada ramai adiwira yang beraksi dan menjadi hero kepada manusia bergabung dan menentang kejahatan.
Dalam filem The Avengers 2012 ini mengisahkan Loki , Adik Angkat Thor, yang datang ke Bumi, mencuri Cosmic Cube untuk digunakan bagi menjana kuasa membuka terowong angkasa untuk membawa tentera jahat Chautari ke dunia bagi tujuan menakluk dunia dan menjadi “TUHAN DUNIA”.
Nick Fury, Pengarah SHIELD pada masa itu terpaksa meminta pertolongan dari agent terhebat beliau dan juga bantuan Adiwira lain seperti Hawk, Black Widow, Iron Man, Captain America, Hulk dan Thor.

Sememangnya Loki memang kuat bila bergabung tenaga dengan Tongkat Sakti Loki yang mana ia boleh mengawal sesiapa sahaja yang dikehendakinya selepas menyentuh mereka, Ini terjadi kepada Hawk yang pada mulanya dikawal oleh kuasa Loki. 
Kuasa Loki semakin hebat apabila di tambah dengan kuasa Cosmic Cube, akhirnya Loki berjaya membawa masuk bala tentera yang ganas dan jahat memusnahkan bumi.
Aksi memang hebat dengan kuasa adiwira seperti Iron Man, Captain America, Hulk, Thor di samping ketangkasan Hawk dan Black Widow. Aksi gaduh Thor dan Iron Man, Aksi hebat sewaktu menentang tentera Chautari ia memang hebat. Tambah pulak ada unsur humor yang membuatkan aku sendiri pecah perut tergelak-gelak… serius memang best.
Jadi, kalau korang memang minat superhero, inilah filem yang korang mesti tonton. Best dan memang berbaloi. Pastikan korang membawa PopCorn dan air secukupnya kerana ia akan membantu anda menghayati filem aksi ini… 🙂
Apa tunggu lagi, jom ke pawagam GSC untuk tayangan filem aksi hebat The Avengers 2012. Terima kasih kepada Nuffnang dan GSC kerana menaja tiket tayangan perdana The Avengers.
Bintang : 5 out of 5 Yeay!!!

MrJocko.com

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.