Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

On leave yg tak sengaja

Time semalam aku ON LEAVE. Hasya anak aku paling kecil (buat masa ni) demam truk. Sian lak nak tinggalkan kat nursery apsal duk nangis jer manjang. Wife aku dah tgk aku On Leave, dia pun terjebak.
Lps gi klinik kami gi makan. Yg ni pun tempat yg dah lama kami tak pegi. Medan Ikan Bakar Belakang Istana, Jalan Bellamy. Aku sampai dah kul 3.00pm, jadik lauk byk dah abis. Sib baik pari bakar & sotong bakar masih ader. Sempat gak la merasa.

Sotong Bakar

Pari Bakar

Abis lunch baru aku singgah jumpa member aku kat Damansara Perdana. Ni pun pasal keja sikit. Pasal lama tak lepakngan dia, jadik la mcm2 benda yg kami duk “kecek”. Time duk borak tu la dia sempat wat lawak bodoh.
“Aku ingat dulu aku nok jadik Gabenor BNM, tp rupornya mung yg kijo sano, aku kijo sini” kata dia.
“Takdok pluang la aku nok jadi Gabenor.” dia sambung
“Pasal aper mu nok sangat jadik Gabenor BNM?” aku heran
“Nanti aku jadik Gabenor BNM, senang la idup aku, tak kijo pun bleh dapat duit” dgn confident.
“Lagumano?”
“Yo la, aku kan sign pitis hok BNM kluar.”
“Jadi?” aku nak kan penjelasan
“Mung ni, kalu doh namo aku ader atas duit tu, lepas ni, kalu ada org hilang duit ko, tercicir ko, gapo ko, sure org yg jumpo duit tu mari hantar ko aku.”
“Pasaaal?”
“Pasal nama aku ado kat situ. Ore Malaysia kan baik2, kalu diorang jumpo duit, ado sign nama aku, dio hantar kat ku la… tok kan la nak bg kat nama orang lain” sambil dia senyum
Nak gak aku lempang… aku ingatkan betul2
2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.