Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

OS Pilihan Windows 10 Microsoft dan Intel Seluruh Dunia

OS Pilihan Windows 10 Microsoft dan Intel Seluruh Dunia. Intel Malaysia dan Microsoft Malaysia telah mengumumkan satu kempen bersama dalam menggalakkan rakyat Malaysia untuk merasai kehebatan ‘Operating Windows’ yang baru Windows 10, peranti dengan pemproses Intel untuk membantu mereka mencapai lebih kepuasan dalam kehidupan seharian mereka.

Kempen terbaru dari Microsoft ini digelar “Make Magic Every day”, kempen ini bertujuan untuk mendekati pengguna komputer di Malaysia yang memperkenalkan peranti pemproses Intel dan Windows 10 melalui satu siri Instore. Dengan harapan, ia akan menjadi yang terbaik bagi OS Pilihan Windows 10 Microsoft dan Intel.

Baca : Gadget Review Microsoft Surface Tablet

Pelancaran Windows 10 Microsoft dan Intel kali ini membawakan bersama beberapa ‘duta tempatan’, termasuk beatboxer tempatan terkemuka, Shawn Lee; usahawan sosial Christopher Tock dan Sabrina Tajudin, pengasas bersama Breena Kecantikan dan blogger fesyen Malaysia.

OS Windows 10 Microsoft Intel

 


OS Pilihan Windows 10 Microsoft dan Intel Seluruh Dunia

Sempena dengan pelancaran Windows 10 Microsoft dan Intel ini, sepanjang bulan November dan Disember, mereka akan berkongsi pengalaman mereka dalam menggunakan peranti Intel dan OS Windows 10 melalui pengalaman masing-masing di laman web www.makemagic.my. Untuk kali ini ‘Parent Blogger’, Jenny Chin dari imafulltimemummy.com, juga akan menyumbang pengalaman mereka.

“Kami amat berbesar hati untuk mempunyai beberapa pengaruh tempatan yang membuat magic dalam kerja mereka seharian dan akan berkongsi pengalaman mereka dengan peranti Intel berkuasa Windows 10,” kata Sumner Lemon, Pengurus Negara Intel Malaysia dan Singapura.

“Kami berharap kempen positif ini boleh mempengaruhi pengguna Malaysia yang sedang mencari peranti untuk meneroka cara-cara bagaimana teknologi Microsoft dan Intel dalam memberi kesan yang positif dalam kerja dan kehidupan peribadi mereka”

 

Windows 10 Microsoft

 

“Pelanggan telah memberikan feedback positif mengenai pelancaran Windows 10, dan ramai yang bersedia untuk menaik taraf kepada sistem operasi yang baru,” kata Bruce Howe, Pengurus Besar, Channel Pengguna Kumpulan, Microsoft Malaysia.

“Dengan kempen ini, kami berharap untuk melibatkan lebih ramai pelanggan dan pengguna untuk mempertimbangkan penambahbaikan, memberikan faktor yang baru dan untuk mengambil langkah untuk menawarkan pengalaman pengkomputeran yang lebih peribadi dengan Windows 10.”

 

Windows 10 Microsoft Windows 10 Microsoft Windows 10 Microsoft Windows 10 Microsoft

Dengan penambahbaikan ini, ia membuat pengkomputeran lebih peribadi dan semulajadi dengan Windows 10 Microsoft dan Intel.

Peranti ini, termasuk 2-in-1, laptop dan desktop menjalankan Windows 10 Microsoft dan Intel membolehkan pengguna mendapat manfaat daripada pengalaman pengkomputeran yang lebih peribadi dan semula jadi, yang membolehkan mereka untuk mencapai lebih prestasi. Ini termasuk:

Prestasi Pengalaman: Pengguna boleh mengalami prestasi melalui ciri-ciri baru yang membantu meningkatkan produktiviti mereka. Sebagai contoh, Intel Speed ​​Shift Teknologi menyediakan tindak balas yang menakjubkan yang membolehkan pelanggan beralih antara aplikasi dengan lancar Ditambah pula dengan Microsoft Edge, pelayar pertama untuk membolehkan penjelasan melalui sentuhan atau input pen – pengguna dapat menjadi lebih produktif dan cekap dari mendapatkan pergi.

Pengalaman pengguna yang dipertingkatkan: New Windows 10 dan Intel ® peranti akan mewujudkan cara-cara baru bagi pengguna untuk berinteraksi dengan peranti mereka dengan cara yang lebih semula jadi. Sebagai contoh, Windows Hello membolehkan pengguna untuk hanya log masuk dengan hanya melihat. Ia keselamatan perusahaan gred dan tiada kata laluan diperlukan pada komputer peribadi baru dengan teknologi Intel ® RealSense ™.

Pengalaman permainan yang lebih kaya: Peranti yang menjalankan 6 pemproses Generation Intel ® Core ™ akan melihat grafik yang sehingga 30 kali lebih baik untuk permainan dan video pengalaman yang lancar dan licin berbanding purata komputer berusia lima tahun. Bersama-sama dengan aplikasi permainan seperti Minecraft Windows 10 Edisi Beta, Halo Spartan Strike, Halo Spartan Assault dan lain-lain lagi, pengguna pasti boleh melibatkan diri dalam pengalaman permainan yang benar-benar meletakkan mereka di tengah-tengah permainan maya sebenar.

Dengan Windows 10 Microsoft dan Intel, pengguna juga boleh mengharapkan prestasi lebih dari jenama komputer riba seperti Acer, Asus, Dell, Lenovo dan HP yang nipis, ringan dan dibuat untuk menyesuaikan diri dengan keperluan pengguna mobiliti dan kuasa dalam satu peranti tunggal.

 

Windows 10 Microsoft Windows 10 Microsoft make magic windows 10 microsoft 08 Windows 10 Microsoft make magic windows 10 microsoft 10

 

Windows 10 Terbaik Untuk Blogger

Sebagai travel blogger, keupayaan Windows 10 Microsoft dan Intel ini memang menjadi idaman. Ia boleh digunakan dengan mudah, mempercepatkan kerja blogger seperti MrJocko yang selalu memerlukan pemprosesan Windows yang laju, OS yang dipelbagaikan dan sudah tentu mudah bila berhubung dengan data Internet.

Windows 10 membolehkan pengguna untuk melakukan perkara-perkara hebat :

Dengan lebih daripada 110 juta peranti yang menggunakan Windows 10 hari ini di peringkat global, sistem operasi telah menyaksikan sambutan hangat di kalangan pengguna dengan ciri-ciri inovatif untuk pengalaman biasa dan kerja-kerja yang lebih peribadi dan produktif pada peranti mereka.

Windows 10 adalah pantas dan cepat dengan kedatangan menu Mula dan Live Tiles untuk kegunaan segera. Ciri-ciri keselamatan lain yang ada pada Windows 10 Microsoft termasuk peningkatan kepada Windows Defender dan SmartScreen untuk membantu perlindungan terhadap virus, malware dan phishing dan inovasi seperti Windows Hello, yang menawarkan, selamat, kata laluan bebas cara yang cepat masuk.

Tetap up-to-date juga mudah , kerana update percuma akan dapat membantu orang tinggal semasa dengan ciri-ciri terkini dan kemas kini keselamatan untuk seumur hidup yang disokong peranti.

“Sama ada anda merupakan ibu bapa yang bekerja, memulakan pekerjaan pertama anda, gaya hidup dan gila fesyen, atau hanya semata-mata melayari internet dan komputer, ia akan membantu anda mendapatkan kawalan positif dan mencapai kepuasan maksimum dalam menggunakan Windows 10 “kata Howe.

Generasi 6 Intel ®CoreTM pemproses kuasa pengalaman baru dan faktor bentuk

Dilancarkan pada awal bulan Oktober 2015, 6 pemproses Gen Intel ® Core ™ menawarkan teknologi yang dipertingkatkan prestasi dan pengalaman baru yang mengasyikkan pada tahap kuasa yang rendah, menjadikannya peranti terbaik Microsoft.

Intel Malaysia dan Microsoft Malaysia juga mengumumkan bahawa ia akan melancarkan promosi musim perayaan ini bagi rakyat Malaysia untuk mengalami keupayaan Windows 10 peranti dengan pemproses Intel. Pengguna akan menerima baucar RM150 Lazada apabila mereka membeli peranti Windows 10 yang dikuasakan oleh pemproses Intel. Promosi ini akan berakhir 31 Disember 2015 dan boleh digunakan di kedai-kedai runcit yang mengambil bahagian di seluruh Malaysia.

Pengguna juga berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah apabila mereka mengambil bahagian dalam Cube Challenge Magic yang akan berlangsung selama lima minggu berturut-turut bermula hujung minggu ini pada 21 November, dan berakhir 20 Disember, di kedai-kedai runcit terpilih di Low Yat Plaza dan Digital Mall PJ.

Untuk maklumat lanjut mengenai “Make Magic Everi day Campaign”, lawati http://makemagic.my dan ikuti di Twitter – Microsoft Malaysia (@MYMicrosoft) dan Intel Malaysia (@myintel)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.