Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Pakej Percutian Batu Batu Resort Di Pulau Batu Tengah Mersing Johor

Dua tahun lepas MrJocko sertai rombongan Media Trip ke destinasi Kepulauan Mersing di Johor dan antara resort yang kami singgah ialah di Batu batu Resort. Sejak entry blogpost pertama MrJocko kongsi di blog kembara ini, ramai yang bertanyakan Harga Pakej Percutian Batu Batu Resort Di Pulau Batu Tengah Mersing Johor.

Mungkin carian untuk Batu Batu Resort di Pulau Batu Tengah Mersing menuju ke entry blog MrJocko di sini Review Batu Batu Resort Pulau Batu Tengah, dan ramai yang ambil kesempatan untuk tahu pakej harga dan pakej bot untuk ke sana, Batu Batu Resort Pulau Batu Tengah Mersing.

 


Pakej Percutian Batu Batu Resort Di Pulau Batu Tengah Mersing

strong>

batu batu resort pulau batu tengah mersing
 

Untuk mereka yang bercadang nak bercuti di destinasi Pulau Terbaik di Sekitar Mersing, boleh la teruskan membaca info di bawah.

Tempahan dan Kadar Sewa Bilik

Kadar sewa bilik di Batu batu Resort Vila yang dipaparkan di laman web rasmi adalah kadar Vila untuk dua orang dewasa yang tinggal di Vila. Kadar tertera tidak termasuk caj makanan atau caj bot. Maklumat mengenai 3 Rancangan Makanan dan Pemindahan Kapal disediakan di bawah.

Sekiranya anda memerlukan bantuan untuk membuat tempahan atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila email info@batubatu.com.my atau hubungi:

Hari berkerja dari jam 9.00 pagi hingga 6.00 petang: +607-2288000 / +6017-7552770

Front Office setiap hari dari 7.00 pagi hingga 11.00 malam: +6017-7550672 / +6017-755 5888

Wakil Mersing : +6017-7554381
 

Pakej Percutian Batu Batu Resort Di Pulau Batu Tengah Mersing

batu batu resort pulau batu tengah mersing

batu batu resort pulau batu tengah mersing

batu batu resort pulau batu tengah mersing

batu batu resort pulau batu tengah mersing

batu batu resort pulau batu tengah mersing
 
Plan 3 Makanan

Semua tetamu yang menginap di Batu Batu Resort disertakan dengan pakej 3 makanan. Pakej dikenakan caj sebanyak RM290+ setiap orang dewasa (13 tahun+), RM145+ setiap kanak-kanak (4-12 tahun) dan makanan adalah percuma untuk bayi (0-3 tahun). Pakej ini termasuk 3 hidangan iaitu sarapan bufet, makan tengahari (punyai 2 Course) dan makan malam 3 hidangan, bermula dengan hidangan pertama yang disajikan selepas anda tiba di resort. Minuman akan di bil secara berasingan dan boleh dibayar semasa daftar keluar.

Sarapan bufet dewasa tambahan akan dikenakan pada harga RM60+, makan tengahari tambahan dewasa pada RM90+. RM40+ akan dikenakan untuk sarapan pagi tambahan bagi kanak-kanak dan RM55+ untuk sebarang makan tengah hari atau makan malam tambahan bagi kanak-kanak.
 

batu batu resort pulau batu tengah mersing

batu batu resort pulau batu tengah mersing

batu batu resort pulau batu tengah mersing

batu batu resort pulau batu tengah mersing
 

Harga Tambang Bot dan Dasar Polisi Bot

Perjalanan bot dari Jeti Mersing ke Batu Batu Resort hanya mengambil masa selama 20 minit dengan menaiki bot laju jika cuaca baik. Biasanya dijadualkan 1-2 perjalanan bot setiap hari dari Mersing ke Pulau Batu Tengah bergantung kepada penginapan dan pasang surut air laut. Bot mempunyai keupayaan penumpang maksimum untuk alasan keselamatan dan tempat duduk pada setiap bot diperuntukkan pada asas first come first serve.

Perjalanan Sehala – Dewasa RM70.00+

Perjalanan Sehala – Kanak-kanak (4 Tahun Ke atas) RM47.50+

Perjalanan Sehala – Bayi (Bawah 4 Tahun) Percuma

Jika anda ingin menyewa bot pemindahan tambahan di luar waktu yang dijadualkan, anda boleh berbuat antara pukul 9 pagi dan 6 malam (daripada Jeti Mersing atau Jeti Batu Batu Resort) jika kadar arus laut dan ketersediaan bot dibenarkan.

Untuk Tempahan Tambahan Bot Peribadi waktu operasi biasa (9.00 pagi hingga 6.00 petang):

Perjalanan Sehala – Dewasa RM 160+
Perjalanan Sehala – Kanak-kanak (4 Tahun ke atas) RM 110+
Perjalanan Sehala – Bayi (Bawah Umur 4 Tahun) Percuma
Bayaran Minima RM500 untuk sebuat Bot.

For further information on private charters, please email info@batubatu.com.my

Bayaran Untuk Taman Marin and Taman Laut Johor

Yuran Taman Marin :
Dewasa RM5.00 / Kanak-Kanak RM2.00 untuk Warganegara Malaysia
Dewasa RM30 / Kanak-Kanak RM15.00 untuk Bukan Warganegara Malaysia

Yuran Taman Laut Johor:
Dewasa RM5.30 / Kanak-Kanak RM3.20 untuk Warganegara Malaysia
Dewasa RM21.20 / Kanak-Kanak RM10.60 untuk Bukan Warganegara Malaysia

Kedua-dua bayaran itu dikenakan oleh Perbadanan Taman Negara Johor (PTN) bagi pelawat dan penyelam skuba ke enam pulau di perairan Mersing di pantai timur Johor. Di mana Pulau Tengah adalah salah satu daripada enam pulau ini. Yuran yang dikutip dari pelawat akan digunakan untuk mengekalkan, melindungi dan memelihara kehidupan marin di kawasan tersebut. Ia juga digunakan untuk membantu perbadanan untuk membiayai programnya, termasuk aktiviti berkaitan pendidikan dan penyelidikan untuk mendidik orang ramai tentang menjaga alam sekitar marin.

Tempah pakej percutian korang di batu Batu Resort di Pulau Batu Tengah Mersing di pautan ini https://booking.batubatu.com.my

Nak lihat gambar-gambar menarik di batu Batu Resort Pulau Batu Tengah Mersing Johor ini boleh follow laman Instagram mereka https://www.instagram.com/batubatuisland/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.