Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Pelancaran Alcatel OneTouch Idol X+ Dan Idol Alpha

Alcatel Onetouch ialah satu jenama dibawah TCL Communication, sebuah syarikat antarabangsa yang membuat rekaan, membangun dan memasarkan produk-produk ‘mobile dan gadget’ secara global yang kini sedang meningkat naik di seluruh dunia.

Alcatel Onetouch kini memperkenalkan 2 (dua) lagi model untuk pilihan pengguna mobile di Malaysia iaitu Alcatel Onetouch Idol X+ dan Alcatel Onetouch Idol Alpha. Model-model smartphone ini diperkenalkan pada majlis ringkas bertempat di Concourse Plaza Lowyat pada Jumaat 21 Mac 2014. 

Launch of Alcatel Onetouch Idol X+
Alcatel OneTouch Idol X+

Untuk spesifikasi Alcatel Onetouch Idol X+ :· 5″ Full HD IPS display· Octa Core 2 GHz, 2GB RAM· 13.1 Mpxl Full HD main camera· 2 Mpxl 1080p front camera· Hi-Fi sound with JBL™ earphones· HD video· 7.9mm thin· 2500mAh·

Harga jualan Alcatel Onetouch Idol X+ RM1,299(Untuk masa terhad, jika anda membeli Idol X+, anda akan berpeluang menerima satu unit BOOMBand, wristband fitness tracker bluetooth-enabled for FREE)

Untuk spesifikasi Alcatel Onetouch Idol Aplha pula :· 4.7″ Full HD IPS display· Octa Core 1.2 GHz, 1GB RAM· 13.1 Mpxl main camera· 1.3 Mpxl 720p HD front camera· Multi-touch 10 points· 7.5mm thin· Harga jualan Alcatel Onetouch Idol Alpha RM1,099

Pelancaran Alcatel Onetouch Idol X+

Design baru Alcatel Onetouch Idol x+ dan Idol Aplha ni memang cantik. Serius cantik. Ia memang sangat lain dari rekaan smartphone yang sebelumnya. Ditambah dengan casing yang keras dan tahan, sudah pasti ramai yang akan tertarik dengan Alcatel Onetouch Idol X+ dan Idol Alpha. Harga jauh lebih murah berbanding model jenama lain yang setara dari segi performance. Berbaloi kalau beli.

Untuk aksesori juga jangan risau. Memang ada banyak pilihan aksesori gambahan seperti screen protector, casing dan juga porch untuk jenama smartphone Alcatel Onetouch.

Kalau anda tengah berkira nak dapatkans smartphone baru, apa kata ambil kira jenama Alcatel ini. Anda boleh layari laman Web Alcatel Onetouch atau Fanpage Alcatel Onetouch Malaysia ini untuk mendapatkan maklumat lanjut pasal gambar dan features terbaik smartphone Alcatel Onetouch ini. Oh! Idol X+, harap dapat satu unit Alcatel Onetouch Idol X+ untuk kegunaan MrJocko lepas ni… 😉

Glamorous MrJocko  

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.