Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Pelancaran Laptop Microsoft Surface Pro 4 Malaysia

Saya menghadiri majlis Pelancaran Laptop Microsoft Surface Pro 4 Malaysia. Microsoft Malaysia hari ini mengumumkan pelancaran untuk Microsoft Surface Pro 4 di seluruh Malaysia. Surface Pro 4 yang hanya mempunyai 8.4 mm nipis, datang dengan sistem operasi terbaru daripada Microsoft Windows 10 Pro dan bersama-sama dengan 6 Generation Intel ® Core™ m, I5 Core™, serta pemproses i7 Core™. Dengan kehebatan Surface Pro 4 ini membolehkan semua pengguna dari seorang pelajar sehingga anda yang profesional memaksimumkan penggunaan Surface Pro 4 dilakukan di mana sahaja.

Secara umum, peranti Tablet PC ini bukan sahaja 30 peratus lebih berkuasa daripada Surface Pro 3 tetapi juga lebih tenang, lebih sejuk dan lebih cekap sehingga sembilan jam tempoh hayat bateri.

Surface Pro 4 Malaysia

Surface Pro 4

Di reka di dalam sebuah ‘rangka’ magnesium anggun dan kukuh, Surface Pro 4 menampilkan semua ciri-ciri rekaan unik, termasuk USB 3.0, pembaca kad microSD dan Mini Display Port. Ia datang dengan paparan 12.3 inci  PixelSense dengan nisbah 3: 2 untuk keselesaan menonton dan membaca.

Surface Pro 4

Aksesori baru Microsoft Surface ini adalah yang lebih baik dan dibina untuk menjadi Tablet PC, iaitu kegunaan dari tablet ke komputer riba dalam sekelip mata. Papan kekunci mekanikal direka semula dengan jarak utama optimum untuk cara menaip pantas dan lebih mudah. Surface direka semula untuk fungsi Pen yang lebih baik bagi membolehkan anda menulis, melukis dan tandakan dokumen dengan dakwat dengan lebih tepat.

“Kami telah menerima kejayaan yang memberangsangkan sejak pelancaran Surface Pro 3 tahun lalu, dan terus memandu jenama kita untuk mencipta alat yang paling produktif di planet ini. Kami tidak duduk dengan kejayaan ini, dan hari ini, saya bangga untuk mengatakan bahawa Surface Pro 4 pek kuasa yang lebih dalam yang langsing dan bentuk yang lebih ringan. Pro Permukaan 4 adalah sesuai untuk mereka yang sukakan mudah alih, tetapi memerlukan lebih banyak produktiviti dan prestasi daripada peranti mereka. ” K Raman, Pengarah Urusan Microsoft Malaysia

Surface Pro 4 telah dicuba terlebih dahulu oleh Artis grafiti Malaysia, Muhammad Fakhrul Akmal (juga dikenali sebagai Mile09) dan artis seni lukis berbakat, pelajar Delwin Cheah, yang menggunakan Surface Pro 4 untuk conceptualize dan reka bentuk karya seni mereka. Ini hasil duo yang dinamik, dengan gaya yang sangat berbeza dalam hasil seni mereka, turut dipaparkan kerja mereka di acara pelancaran Microsoft Surface Pro 4 hari ini.

Microsoft Surface Pro 4 Launch
Delwin Cheah Surface Pro 4
Akmal Grafiti Surface Pro 4
Akmal Mile09 Surface Pro 4

Ciptaan Akmal dipaparkan dalam bentul mural grafiti sebesar 112 kaki persegi menggambarkan perpaduan sempurna antara aspek tradisional dan moden Malaysia, termasuk KLCC Menara Berkembar yang ikonik, serta bentuk seni asli seperti Wau Bulan dan Wayang Kulit.

“Saya mahu menonjolkan Malaysia dari masa lalu hingga kini. Surface Pro 4 membolehkan saya untuk berbuat demikian dan pengalaman itu menyeronokkan. Pen Surface dan skrin berfungsi dengan tepat dan sebagai semula jadi seperti pen biasa dan kertas. Apabila saya telah menyelesaikan lakaran saya, ia adalah mudah bagi saya untuk kemudian menggambarkan kerja seni saya di atas kanvas yang lebih besar. Saya juga tidak perlu bimbang tentang kehilangan karya seni saya atau merosakkan mereka kerana saya kini menyimpannya pada OneDrive (awan sistem penyimpanan Microsoft), dan saya boleh mendapatkan semula dan merujuk kepada mereka setiap kali saya mahu,” kata Akmal.

Delwin, pelukis berbakat yang dikenali teliti ke arah lakaran alam dan haiwan, mempamerkan lima keping seni yang dicipta sepenuhnya menggunakan Surface Pro 4. Lukisan terbaik adik Delwin termasuk lakaran harimau Malaysia, safari dan Pulau Galapagos. “Saya suka untuk melukis pada Surface Pro 4 kerana ia adalah menyeronokkan dan mudah untuk digunakan!”

Pelancaran Surface Pro 4 Malaysia

surface pro 4 launch 01

surface pro 4 launch 01 surface pro 4 launch 01

Bercakap pada pelancaran itu, Michal Golebiewski, Ketua Pemasaran dan Pegawai Operasi, Microsoft Malaysia berkata Surface Pro 4 adalah peranti yang sempurna untuk Millennials di Malaysia.

“Kami melihat peningkatan jumlah pengguna muda yang suka menggunakan peranti Surface seperti Akmal dan Delwin adalah dua contoh utama. Malah, 98 peratus daripada pengguna Surface Pro 3 akan mengesyorkan peranti Surface kepada rakan-rakan dan keluarga. Orang-orang muda sukakan peranti mudah alih dan punyai kepantasan pada masa yang sama. Kami (Microsoft) telah memberi kepada mereka apa yang mereka inginkan melalui kategori Surface.”

Tinjauan Asia Pasifik baru-baru ini yang dijalankan oleh Microsoft dengan 1,200 belia Asia di bawah umur 25 tahun di 14 buah negara termasuk Australia, Malaysia, Hong Kong dan Korea menunjukkan bahawa 15 peratus daripada Millennials Asia sudah mempunyai alat 2-in-1, manakala 42 peratus ingin mendapatkan yang baru 2-in-1, tablet atau komputer riba peranti semasa musim cuti.

Golebiewski menghuraikan, “Surface Pro 4 tiba sebagai pelengkap kepada pengguna terutamanya Millennials yang semakin mencari produk komputer terbaik. Ini kerana mereka melihat peranti mudah alih yang terbaik daripada mobiliti dan juga produktiviti. Malah, 59 peratus mengatakan mereka mahu mempunyai skrin sentuh pada semua peranti mereka dan 41 peratus mahu pen digital untuk menulis pada peranti mereka. Sebab itu, Microsoft Surface Pro 4 adalah alat yang sempurna 2-in-1 untuk memenuhi keperluan mereka. “

surface pro 4 launch 01 surface pro 4 launch 05 surface pro 4 launch 06

Mulai semalam, Khamis 19 November 2015, pengguna boleh membeli Microsoft Surface Pro 4 dan aksesorinya di Microsoft Online Store di laman web Lazada, serta pengalaman Surface Pro 4 di mana-mana sembilan Outlet Microsoft Authorized Stores di Lembah Klang. Harga jualan runcit biasa Microsoft Surface Pro 4 di Malaysia bermula dengan harga RM3,999.

Pelbagai peranti Microsoft Surface telah semakin popular di Malaysia dan telah membawa kepada Microsoft Malaysia meningkatkan senarai penjualan komersial. Microsoft telah mengembangkan rangkaian kedai rakan kongsi runcit untuk Microsoft Surface kepada lebih 200 cawangan di seluruh negara untuk menyediakan akses dan perkhidmatan yang lebih baik kepada pengguna.

Maklumat lanjut mengenai Microsoft Surface Pro 4 boleh didapati di www.surface.my.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.