Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Pelancaran Microsoft Lumia 950 & 950 XL Malaysia

Pelancaran peranti terbaru Microsoft Lumia 950 & 950 XL Malaysia berlangsung di Slate Kuala Lumpur dan kali ini Microsoft Malaysia memperkenalkan 2 smartphone terbaik mereka yang dikenali sebagai dua peranti terbaik pernah mereka cipta setakat ini untuk kegunaan semua.

Untuk peminat smartphone dan juga pengguna OS Windows, sempena Pelancaran Microsoft Lumia di Malaysia ini, anda mungkin menunggu peranti hebat dari Microsoft. Kerana, peranti ini dilengkapkan dengan Windows 10 dan juga ciri-ciri ‘pengganti kepada Personal Computer’ anda.

Baca : Workshop Bersama Microsoft Malaysia

 


Pelancaran Microsoft Lumia 950 Malaysia

Microsoft Lumia 950 & 950 XL Malaysia

Microsoft Lumia 950 & 950 XL Malaysia
Microsoft Lumia 950 & 950 XL Malaysia

Microsoft Lumia 950 & 950 XL Malaysia launch of lumia 950 microsoft malaysia 03
 

Semalam, Microsoft Malaysia telah melancarkan secara rasmi telefon yang berfungsi seperti PC anda dikenali dengan nama Microsoft Lumia XL pada majlis eksklusif untuk media, rakan niaga dan juga peminat mereka. Microsoft Lumia kali ini adalah peranti ‘premier’ terbaru untuk dimasukkan dalam keluarga Lumia dengan dipadatkan dengan kekuatan Windows 10.

Microsoft Malaysia juga mengumumkan kerjasama terbaru mereka dengan Digi Telecommunications Sdn Bhd (DiGi) untuk melancarkan pelbagai pilihan pakej unik dan komprehensif, pelan telefon Microsoft Lumia kepada pelanggan mereka di Malaysia.

Dua model Microsoft Lumia kali ini telah dipilih sebagai mereka berjalan pada sistem operasi terkini Microsoft – Windows 10 – oleh itu menyampaikan pengalaman biasa dan konsisten yang meluas di seluruh peranti Windows seseorang, di samping mempunyai pelbagai ciri inovatif seperti Continuum (keupayaan untuk menghidupkan telefon anda ke dalam projektor skrin besar dan alat produktiviti besar masa dengan penggunaan Dok Microsoft Display) dan Windows Hello beta (keupayaan untuk membuka kunci peranti dengan menggunakan pengimbas iris).

Mengulas lanjut mengenai perkongsian itu diumumkan dengan Digi, Michal Golebiewski, Ketua Pemasaran dan Pegawai Operasi, Microsoft Malaysia berkata, “Semakin ramai pengguna smartphone kini punyai pengalaman dalam dunia pengkomputeran yang baru melalui Windows 10. Dengan lebih 110 juta peranti kini berjalan pada sistem operasi Microsoft, kami mewujudkan lebih banyak peluang untuk Microsoft Lumia mengambil inovasi yang ke peringkat seterusnya. Perkongsian dengan Digi menandakan permulaan satu usaha baru yang menarik seperti yang kita membina pengalaman unik yang Windows 10 tawaran untuk profesional perniagaan yang mencabar hari ini.”

Jon French, Pengurus Besar, Jualan Peranti Microsoft Mobile (MMDS) Asia Pasifik menyuarakan “Kami merancang mengeluarkan peranti Lumia ini untuk mereka yang mahu telefon pintar yang paling produktif berjalan pada sistem operasi yang paling produktif,” katanya. “Dengan operasi Windows 10 dan ciri-ciri seperti Continuum untuk telefon, ia adalah mudah untuk digunakan, lebih daripada telefon biasa sama ada anda berada di pejabat, di rumah atau di jalan raya. Ini adalah telefon yang ditunggu-tunggu oleh peminat OS Windows. Ia sesuatu yang kuat, produktif, yang didorong oleh prestasi, unik dan inovatif ”
 

Microsoft Lumia Malaysia Microsoft Lumia 950 & 950 XL Malaysia

Microsoft Lumia 950 & 950 XL Malaysia
Microsoft Lumia 950 & 950 XL

microsoft lumia 950 xl launch malaysia

 

Untuk Microsoft Lumia XL Malaysia, ia kini boleh di dapati mulai semalam, 15 Disember 2015 di outlet jualan Microsoft dan wakil jualan yang sah seluruh Malaysia.

Microsoft Lumia 950 dan 950 XL kini boleh didapati untuk pra pesanan melalui Microsoft Online Store pada Lazada masing-masing pada harga yang disyorkan runcit (“RRP”) sebanyak RM2,699 dan RM2,999. Yang menarik, tawaran bagi jualan smartphone Microsoft Lumia 950 & 950 XL Malaysia ini, untuk 100 pelanggan pertama yang membeli sama ada salah satu daripada kedua-dua peranti boleh dapatkan aksesori gajet tambahan Microsoft Display Dock bernilai RM309.

Maklumat tambahan tentang spesifikasi dan kelebihan Microsoft’s Lumia 950 dan Lumia 950 XL ini boleh anda layari di http://www.microsoft.com/en/mobile/phone/lumia950/ and http://www.microsoft.com/en/mobile/phone/lumia950-xl/ 

Microsoft Lumia 950 & 950 XL Malaysia
Lumia 950 & 950 XL

Harga Microsoft Lumia di Malaysia

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.