• Tue. Oct 3rd, 2023

Pelancaran Samsung Galaxy Alpha Di Samsung Centre The Garden

Samsung Malaysia Electronics telah melancarkan smartphone baru Samsung GALAXY Alpha. Ia merupakan pendekatan rekaan baru Samsung untuk smartphone terbaru jenama mereka. Penambahan terbaru ke garisan GALAXY telefon pintar Samsung, GALAXY Alpha mempunyai reka bentuk yang canggih dalam badan padat dibina dengan bingkai logam yang kukuh. Ia masih mengekalkan identiti Samsung GALAXY yang Elegan dan praktikal.

“Dengan penampilan yang baru, GALAXY Alpha memberi tumpuan kepada kedua-dua ciri seperti rekaan yang cantik dan fungsi menggabungkan bingkai logam yang menakjubkan dan langsing, reka bentuk berat badan yang ringan dengan perkakasan berkuasa yang sama dan ciri-ciri pengguna inginkan dari peranti mudah alih perdana GALAXY.”

Samsung Galaxy Alpha Launch

Galaxy Alpha Launch

Majlis Pelancaran Samsung GALAXY Alpha juga diperkenalkan α-Listers Samsung. GALAXY Alpha memperkasakan pengguna untuk menyatakan gaya mereka yang unik dan status seperti selebriti Alia Bastamam, Karena Teo, Lawrence Wong dan Wak Doyok akan menjadi perintis jalan dalam bab teknologi ini baru mempunyai “stylephones”.

Samsung telah mengambil pendekatan baru untuk mereka bentuk dengan GALAXY Alpha. Diwujudkan bagi membantu pengguna meluahkan gaya mereka yang unik tanpa mengorbankan fungsi, GALAXY Alpha mempunyai reka bentuk halus yang canggih dengan bingkai logam, elegan sudut melengkung dan penutup belakang sentuhan lembut. Di samping itu, ia adalah visual seimbang, dengan kontras yang sempurna kedua-dua menenangkan, kemasan matte lembut dan menarik perhatian refleksi dari bingkai logam.

Pada saiz 6.7mm yang nipis, GALAXY Alpha juga merupakan salah satu peranti GALAXY paling nipis pernah dan pembinaan yang unik padat dan ringan menyediakan pengguna dengan maksimum dalam tangan cengkaman dan kawalan.Berkuasa Samsung GALAXY Pengalaman

Walaupun reka bentuk nipis dan cahayanya, GALAXY Alpha menyediakan pengguna dengan perkakasan berkuasa yang sama dan ciri-ciri pengguna inginkan dari peranti mudah alih perdana GALAXY.

Peranti ini dilengkapi dengan cemerlang 4.7-inci HD Super AMOLED paparan dan kamera canggih dan masa sebenar HDR untuk melihat dan gambar pengalaman yang tiada tandingan. GALAXY Alpha juga termasuk ciri-ciri inovatif dan popular seperti Ultra-Power Saving Mode, S Kesihatan, Finger Print Pengimbas, Mod Swasta dan sambungan dengan terbaru Samsung Gear Fit dan Gear 2 wearables.

Pelancaran Samsung Galaxy Alpha Di Samsung Centre The Garden

GALAXY Alpha boleh didapati dalam empat warna: Hitam, Putih, Emas dan Perak. Ia akan dijual dengan harga RM1,899.

Untuk meraikan hari pelancaran, promosi istimewa untuk yang pertama 100 pengguna untuk membeli Samsung GALAXY Alpha, terletak di The Gardens, Kuala Lumpur dan Gurney Paragon, Pulau Pinang dan juga Pusat Maxis, KLCC.

Dengan pembelian GALAXY Alpha, ini 100 pengguna akan menerima Samsung Gear 2 bernilai RM899 secara Percuma dan ternyata tawaran ini, 100 pembeli pertama telefon GALAXY Alpha telah habis dijual beberapa jam.

GALAXY Alpha datang dengan pra-dimuatkan dengan GALAXY Life app untuk membawa pengguna tawaran eksklusif dan promosi. Satu perjanjian yang menarik yang direka khas untuk pemilik GALAXY Alpha adalah percuma 2 hari 1 malam penginapan di Khemah Deluxe Safari di Caravan Serai bernilai RM470.

Ini perjanjian khas dibawa kepada anda oleh Caravan Serai Malaysia. Tempoh penebusan bermula dari hari ini sehingga 30 Disember, 2014 dan hanya 200 tempat disediakan untuk penginapan ini hebat. Jadi, cepat dan menjadi salah seorang pemilik bangga dengan revolusioner GALAXY Alpha!

Ikut halaman Facebook Samsung Mobile Malaysia di https://www.facebook.com/samsungmobilemalaysia untuk lihat siri gambar-gambar eksklusif ditembak dengan GALAXY Alpha yang mempamerkan keindahan Alfa dan bagaimana ia sesuai dalam dengan penampilan personaliti yang berbeza dan gaya.

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.