Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Peranti Tablet Terbaik Untuk Pembelajaran PDPR Anak-Anak DiRumah

Hampir semua ibubapa kini mencari Peranti Tablet Terbaik Untuk Pembelajaran PDPR Anak-Anak DiRumah. Sebab, sejak tahun lepas, ramai keluarga dan anak-anak terpaksa menyesuaikan diri dengan kelas dalam talian dan belajar dari rumah. Dari remaja yang bersiap sedia untuk menghadapi peperiksaan akhir sekolah, hingga kanak-kanak yang berusia tadika merasakan peranti digital pertama mereka, permintaan tablet tidak pernah lebih tinggi.

Bagi kebanyakan ibu bapa, memilih tablet yang tepat untuk keluarga atau anak anda adalah keputusan penting. Oleh sebab itu, saya mengesyorkan supaya anda menilai sendiri peranti tablet terbaru dari Samsung, kerana mereka mempunyai rangkaian tablet yang sesuai untuk usia dan perkembangan anak anda.

Baca : Unboxing Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Peranti Tablet Terbaik Untuk Pembelajaran PDPR Anak-Anak DiRumah

best tablet for kids pdpr

best tablet for kids pdpr

best tablet for kids pdpr
 

Yang Terbaru dalam Keluarga: Galaxy Tab A7 Lite
Model ini datang dengan berat 366 gram dan berukuran 8.0mm yang ramping, Tab A7 Lite pastinya sesuai dengan namanya. Tangan kecil tidak akan merasa tegang memegang tablet ini lama.

Dengan fungsi Samsung Kids, ibu bapa boleh yakin bahawa mereka boleh mengawal dan dapat mewujudkan persekitaran yang selamat untuk anak-anak mereka. Parental Control juga membolehkan ibu bapa memantau penggunaan dan waktu bermain sehingga mereka dapat dengan mudah membatasi berapa lama anak-anak mereka menghabiskan masa di peranti.
 

best tablet for kids pdpr
Permainan Need For Speed di Tablet A7 Lite

best tablet for kids pdpr

best tablet for kids pdpr
 

Tablet Terbaik Untuk Pembelajaran PDPR Anak-Anak DiRumah

Penat belajar, sesekali boleh sahaja beri mereka kebebasan untuk bermain permainan di Tablet A7 Lite. Dengan skrin yang high resolution, spesifikasi yang laju, kesan dari effect permainan ini mengujakan sesiapa sahaja.

Selesai bermain, boleh ambil masa rehat sekejap dengan menonton kartun, drama atau program TV tertentu di ruangan Netflix atau YouTube. Untuk musim PKP, kena seimbangkan belajar dan berhibur supaya anak-anak tidak bosan bila berada terkurung di rumah. Kami pun faham betapa tertekannya anak-anak dengan perlaksanaan PKP ini.

Namun, Alhamdulillah, dengan Tablet Samsung ini, masing-masing boleh santai seketika untuk melayan hiburan dirumah.

Sebelum ini, anak-anak menggunakan smartphone dan skrin telefon pintar ini memang agak kecik dan kurang jelas bila Cikgu membuat perkongsian di Classroom. Kini dnegan Tablet bersaiz besar ini, ia lebih memudahkan anak-anak faham apa yang diajar oleh cikgu di dalam Classroom Maya mereka.
 

best tablet for kids pdpr
Menonton Netflix di Tablet Galaxy A7 Lite

Untuk informasi anda, Galaxy Tab A7 Lite dijual pada harga runcit (RRP) yang disyorkan sebanyak RM699. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Galaxy Tab A7 Lite, lawati pautan ini Galaxy Tab A7 Lite

best tablet for kids pdpr
 

Manakala model lebih ‘advance’, Galaxy Tab A7 adalah peranti yang lebih serba boleh dan mantap yang menawarkan paparan 10.4″ dinamik dan suara sekeliling Dolby Atmos untuk membolehkan anak-anak yang lebih tua mengambil lebih banyak maklumat ketika tenggelam dalam kelas dalam talian mereka. Kamera utama 8MP membolehkan anak anda merakam detik-detik terang dan terang dalam hidup mereka, sehingga mereka dapat mula mencatat pengalaman mereka.

Anda juga dapat menolong anak-anak anda untuk memulakan perjalanan digital mereka dengan Samsung Kids, yang membolehkan anda mengehadkan waktu bermain pada aplikasi, kenalan dan membolehkan anda melihat laporan penggunaan mereka. Anak-anak anda juga mempunyai lebih banyak masa untuk berkongsi Tab A7, dengan bateri pengecasan pantas pada 7,040mAh, dan Sokongan Pengecasan Pantas 15W, jadi anda dapat mengelakkan beberapa percikan saudara pada gilirannya!

Galaxy Tab A7 dijual pada harga RRP RM899, terokai lebih lanjut di sini.

Remaja Kreatif dan Artistik: Tab S7
Adakah anak-anak anda tunjukkan tanda-tanda kreatif? Adakah mereka telah menunjukkan bakat untuk kreativiti dan memperhatikan seni digital? Kemudian, kembangkan bakat mereka dengan Galaxy Tab S7, tablet yang menawarkan kanvas yang luas untuk menghidupkan idea. Dengan S Pen, tersedia tepat di dalam kotak, remaja anda dapat menarik karya dan mengambil nota dari gurunya dengan mudah. Aplikasi Clip Studio Paint dan penurunan ciri laten S Pen, memberi peluang kepada artis pemula anda untuk melukis dengan lancar dan tepat pada layar 11 “. Dengan cahaya biru terendah pada paparan tablet, anda juga mempunyai ketenangan bahawa mata remaja anda dilindungi.

Untuk orang dewasa, saya syorkan untuk guna Galaxy Tab S7 +. Tablet kualiti super, dengan skrin besar 12.4” dan suara pembesar suara Quad oleh AKG dan Dolby Atmos. Peranti kuasa ini sangat sesuai untuk orang dewasa muda yang memerlukan alat semasa mereka beralih dari sekolah menengah ke tahun pertama mereka di kolej. Papan Kekunci Penutup Buku percuma membolehkan mereka menukar tablet mereka menjadi komputer riba dengan serta-merta.

Digabungkan dengan pemprosesan yang kuat dan Samsung DeX, mereka dapat memiliki pengalaman seperti PC, sehingga mereka dapat memenuhi permintaan yang diperlukan dari mereka. Dan kerana pengambilan nota tulisan tangan ditunjukkan untuk membantu pelajar mengingat maklumat, S Pen memberi mereka kelebihan.

Galaxy Tab S7 dan S7 + dilengkapi dengan S Pen dan Penutup Papan Kekunci Buku (bernilai sehingga RM999) tepat di dalam kotak semasa anda membelinya. Miliki satu hari ini dengan harga RRP RM4,599 (Galaxy Tab S7 +) dan RRP RM3,299 (Galaxy Tab S7) dari Samsung Experience Stores dan peniaga sah yang mengambil bahagian.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai siri Galaxy Tab S7, kunjungi laman web Samsung Malaysia Galaxy Tab S7.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.