Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Percutian Romantik Paling Popular Di Kalangan Pelancong Thailand

Thailand dipenuhi dengan pelbagai pemandangan indah yang sempurna, pulau yang menarik, pantai berpasir putih yang cantik, matahari terbenam keemasan dan suasana yang sangat sesuai untuk mereka yang menempuh alam percintaan. Saya kongsikan beberapa destinasi Percutian Romantik Paling Popular Di Kalangan Pelancong Thailand.

Kalau dulu, banyak lokasi ini susah untuk dilawati, namun kini hampir semua destinasi menarik di Thailand, mudah akses dan ada banyak pilihan pakej pelancongan yang menarik boleh anda pilih, dari pakej mampu milik hinggalah pakej mewah yang bertaraf VVIP. Semuanya ada di Thailand.

Baca : Percutian Amazing Thailand Ada Semuanya

 


Percutian Romantik Paling Popular Di Kalangan Pelancong Thailand

Percutian Romantik Paling Popular Di Kalangan Pelancong Thailand copy
 

Berikut adalah beberapa destinasi menarik di Thailand untuk meraikan percintaan anda.

Kenangan pengunjung mengenai masa yang dihabiskan di pulau peranginan Phuket, yang dikenali sebagai “Mutiara Andaman”, tidak pudar. Air laut yang jernih, biru kehijauan, pantai putih serbuk, dan angin laut yang sejuk inilah yang menarik orang ke tepiannya.
 

Percutian Romantik Paling Popular Di Kalangan Pelancong Thailand Phuket
Phuket Thailand

 

Pelancong dari seluruh dunia mendapati pulau ini adalah dunia impian abadi, terkenal dengan pantai putih yang dipenuhi dengan telapak tangan tropika yang bergoyang-goyang. Pulau kedua terbesar di Thailand dipisahkan dari daratan oleh Saluran Angthong.

Ini adalah pulau romantik legenda yang tidak akan dilupakan oleh dunia.
 

Percutian Romatik Paling Popular Di Kalangan Pelancong Thailand Koh Samui

Percutian Romatik Paling Popular Di Kalangan Pelancong Thailand Hua Hin
Hua Hin Thailand

Pada masa lalu, resort tepi laut di Hua-Hin yang terkenal di kalangan golongan elit dan kaya. Kini, ia sudah menjadi destinasi yang sibuk dan dikunjungi oleh penduduk tempatan dan pelawat asing dari seluruh dunia. Dari balkoni hotel, para pengunjung dapat menikmati panorama matahari terbit di cakrawala, berjalan-jalan di pasir keemasan yang dibasahi matahari dengan orang yang disayangi, atau bahkan menaiki kuda di sepanjang pantai.

Sangkhla Buri berada di sempadan Myanmar dan Thailand dan merangkumi peringatan Three Pagoda Pass yang bersejarah. Hari ini ia mengekalkan pesona kasar di sebuah bandar sempadan di sepanjang Pegunungan Tenasserim, kawasan hutan tadahan air yang memberi makan 3 sungai; Santi, Songkalia, dan Pikli – yang kosong ke empangan dan takungan Khao Laem. Lokasi ini digemari oleh warga Thailand dan warga asing.

Kredit Gambar : Amazing Thailand

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.