• Tue. Oct 3rd, 2023

Kerjasama Antara Voopee XOX Dan e-horizon Sweeden

Voopee-001
Perjanjian Voopee XOX dan e-horizon
Voopee XOX

 

 

Pengendali aplikasi mudah alih, XOX Berhad ( XOX ) hari ini menandatangani perjanjian dengan e-horizon, pemaju Sweden dalam peranti mudah alih smart phone untuk memasuki pasaran global. ‘Mobile Soft Devices’ membolehkan operator mudah alih untuk menyediakan Voice-Over- Internet – Protocol ( VoIP ) dan perkhidmatan pesanan yang kuat disediakan oleh panggilan telefon pintar berasaskan Internet dan pembekal perkhidmatan mesej segera. 

 

Tidak seperti aplikasi komunikasi tradisional yang lain, peranti mudah alih Voopee ini bekerja dalam cara yang serupa dengan perkhidmatan Internet apabila pengguna disambungkan ke Internet tetapi membolehkan pengguna berkomunikasi secara dalam talian dan luar talian. 

 

Voopee telah dibangunkan bersama oleh XOX Berhad dan e-horizon dari Sweeden . Ia adalah satu aplikasi perkhidmatan mudah alih yang inovatif yang membolehkan pengguna telefon pintar mempunyai nombor telefon bimbit kedua sebenar, jadi tidak perlu keperluan untuk telefon tambahan atau kad SIM. 

 

Ia diumumkan pada bulan Januari 2014 dan telah menerima sambutan baik dari pengguna yang semakin meningkat. Perkhidmatan Voopee kini boleh didapati di Singapura, Hong Kong, Korea Selatan, Kemboja, Bangladesh, Jepun, Indonesia, United Kingdom, Australia, Thailand, China, Taiwan dan Malaysia. 

 

Perjanjian antara Voopee XOX dan e-horizon akan melihat penubuhan sebuah syarikat usaha sama baru (Newco) di Sweden. Entiti baru ini akan menjadi pangkalan untuk memasarkan Voopee kepada pengguna global yang lebih luas. 

 

Bercakap pada majlis menandatangani perjanjian perjanjian, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan XOX Berhad , Encik Ng Kok Heng berkata, ” Voopee menawarkan penyelesaian yang berdaya maju kepada pemain telekomunikasi yang prihatin. Voopee boleh menjana pendapatan tambahan untuk operator mudah alih daripada pengguna selain daripada suara, mesej teks dan internet jalur lebar”.

 

“Pengguna kini beralih kepada Voopee kerana perkhidmatan yang berkualiti suara dan mesej adalah unggul untuk panggilan telefon pintar berasaskan Internet dan perkhidmatan pesanan. Banyak mesej yang lebih sedikit terlepas atau terlewat, panggilan suara yang lebih jelas dan tidak ketinggalan atau echo serta Bilangan sebenar di mana pengguna dapat dihubungi sama ada mereka berada dalam talian atau luar talian. Untuk ini dan banyak faedah lain , pengguna sanggup membayar memastikan bahawa operator mudah alih diberi ganjaran yang setimpal,”jelas Encik Ng. 

 

Pada masa ini, Voopee XOX juga menawarkan kualiti panggilan yang cemerlang melalui Voopee untuk Voopee panggilan dan yang pertama di dunia yang menawarkan Voopee untuk panggilan mudah alih dan talian tetap. Semua kemudahan ini kepada pengguna , dan pendapatan tambahan bagi syarikat-syarikat telekomunikasi merupakan cadangan yang menang untuk semua pihak, ” katanya. 

 

Ditubuhkan pada tahun 2005 , XOX telah disenaraikan di pasaran saham Malaysia sejak pertengahan tahun 2011 . Syarikat itu membina platform yang sedia ada dengan perkhidmatan dan kandungan dibezakan , manakala mengamalkan pendekatan holistik dengan perkhidmatan tambah nilai untuk para pelanggan. 

 

Voopee telah pun dilaksanakan di beberapa negara seperti Singapura , Hong Kong , Korea Selatan , Kemboja , Bangladesh, Jepun, Indonesia , United Kingdom, Australia, Thailand , China , Taiwan dan Malaysia, ia dikenali sebagai XOX – Voopee .

XOX Berhad berbangga apabila menerima Anugerah Jenama BrandLaureate 2013. Baru-baru ini , syarikat itu juga bekerjasama dengan Persatuan Badminton Malaysia , dan Bahagian Penerangan Negeri Pulau Pinang sebagai sokongan teknologi mudah alih rasmi mereka.

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.