Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Perodua ALZA

Korang suka dgn gaya MPV?

Kalau bujang maybe tak ramai suka MPV. Tapi kalau yg dah kawin dan ada anak, sure nak tukar kpd yg lagi besar. Kalau dulu Proton EXORA. Skang dah kluar Perodua ALZA. Nama pun dah kelas…
Kalau aku, dah sinonim dgn kereta buatan Perodua. Dr zaman Kancil, pastu Kenari dan kendian Viva. Murah dan affordable. Selesa dan better dr naik Bus kan ??? Nak pakai kereta luar negara blum mampu 🙂

Aku tgk ALZA cam menarik jer. Tak besar dan jugak tak kecil. Sedang2 for keluarga yg sederhana. Space ruang dlm agak selesa dan rasa cam bwk kereta biasa jer. Tak perlu risau kalau nak “mencilok” masa tgh jam.

Harga kalau dah average RM60k, kira ok la kot. Cuma performance enjin blum tau. Kalau nak banding dgn enjin DVVT dan Doch 1.0 Kereta kenari aku tu, rasa bleh tahan la… Nak laju camana lagi kan?

Alza umpama kereta Myvi cuma dlm versi panjang. AKu suka bwk Myvi pasal handling dia best. Harap Alza pun gitu. Paling best, aku rasa cam size 17″ rim bleh masuk kat Alza. Kalau betul… ermmm…

Korang berminat? Bleh la book yer, dgr kata paling awal bleh dpt bulan Feb 2010…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.