Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Pesawat ke-100 Qatar Airways Dilengkapi Wi-Fi Berkelajuan Tinggi

Qatar Airways merayakan pelancaran Pesawat ke-100 Qatar Airways Dilengkapi Wi-Fi Berkelajuan Tinggi ‘Super Wi-Fi’. Ia akan membolehkan penumpang untuk terus berhubung dengan keluarga dan rakan-rakan ketika menaiki pesawat dengan menggunakan perkhidmatan jalur lebar terpantas yang ada. Dengan pesawat Wi-Fi Super yang ke-100 ini, Qatar Airways kini menawarkan jumlah pesawat terbesar yang dilengkapi dengan jalur lebar berkelajuan tinggi paling unggul di Asia, Timur Tengah dan Afrika Utara.

Pesawat Airbus A350-900 bernombor A7-ALC menjadi anggota ke-100 penerbangan Qatar Airways yang menampilkan perkhidmatan Super Wi-Fi berkelajuan tinggi menggunakan teknologi GX Aviation, Ia telah memenangi anugerah dari penyedia komunikasi satelit mudah alih global, Inmarsat. Perkhidmatan ini dilancarkan di seluruh armada syarikat penerbangan dan sejak dilancarkan pada tahun 2018, ia telah membolehkan berjuta-juta penumpang melayari internet, mengakses media sosial, menstrimkan video dan banyak lagi sambil bersantai di atas kapal.

Baca : Qatar Airways Ada Laluan Ke Langkawi Kedah

Qatar Airways Dilengkapi Wi-Fi

 


Pesawat ke-100 Qatar Airways Dilengkapi Wi-Fi Berkelajuan Tinggi

Qatar Airways Dilengkapi Wi-Fi Berkelajuan Tinggi
Qatar Airways High Speed WiFi

Penumpang Qatar Airways dalam penerbangan yang dilengkapi dengan GX Aviation dapat memperoleh akses percuma hingga satu jam ke layanan Super Wi-Fi, dan boleh membeli Pakej Data yang ditawarkan sekiranya mahukan akses tambahan.

Pengurus Negara Qatar Airways Group untuk Malaysia dan Brunei, Dato ’Muzammil Mohamad, berkata:“ Sebagai peneraju inovasi dalam industri penerbangan global, Qatar Airways sudah mengoperasikan salah satu armada termuda dan paling maju dalam teknologi di langit. Di mana syarikat penerbangan lain mengurangkan penawaran wi-fi mereka, Qatar Airways memperluasnya.

“Berhubung dengan orang yang kita sayangi dan rakan-rakan lebih penting daripada sebelumnya dalam masa-masa yang mencabar ini, kami gembira dapat bekerjasama dengan Inmarsat dan teknologi GX Aviation untuk membawa jalur lebar Super Wi-Fi berkelajuan tinggi kepada penumpang yang menaiki armada kami sebagai Perkhidmatan bintang lima Qatar Airways yang luar biasa.”

Sumber : Qatar Airways High Speed WiFi OnBoard

Qatar Airways Dilengkapi Wi-Fi Berkelajuan Tinggi 1
WiFi Qatar Airways

Presiden Inmarsat Aviation, Mr. Philip Balaam, berkata: “Qatar Airways terkenal di dunia kerana menawarkan pengalaman onboard yang unggul, yang dinikmati oleh jutaan penumpang setia di seluruh dunia. Kami gembira kerana jalur lebar penerbangan GX Aviation kami telah menjadi komponen penting dari pengalaman itu dalam armada penerbangan yang luas. Maklum balas daripada penumpang sangat positif dan sekarang, dengan perkhidmatan yang tersedia di 100 pesawat, lebih banyak lagi dapat menikmati hubungan terbaik di atas penerbangan. ”

Lebih dekat dengan rumah, Qatar Airways telah melancarkan kempen ‘Membawa Anda Kembali ke Rumah’ dengan tujuan untuk mengajak rakyat Malaysia pulang dengan selamat di tengah-tengah wabak COVID-19. Selain tawaran Wi-Fi Super, penumpang yang terbang pulang ke Malaysia dari destinasi seperti London, Copenhagen, Istanbul, Dubai, Manchester, Paris, Milan, Perancis, Edinburgh dan Rome juga akan ditawarkan 10KG Elaun Bagasi Tambahan. Qatar Airways tidak pernah berhenti terbang di seluruh wabak tersebut dan syarikat penerbangan telah mengambil langkah berjaga-jaga seperti langkah-langkah keselamatan di dalam pesawat untuk penumpang dan kru kabin yang merangkumi penyediaan Peralatan Pelindung Diri (PPE) untuk kru kabin dan alat pelindung percuma dan pelindung muka sekali pakai untuk penumpang.

Pengurus Negara Qatar Airways Group untuk Malaysia dan Brunei, Dato ’Muzammil Mohamad menyebut:“ Komitmen kami terhadap kecemerlangan tidak akan pernah goyah walaupun pada masa-masa sukar ini. Sebenarnya itu membuat kita lebih bertekad untuk terus mendorong batas sehingga kita terus meningkatkan penyampaian perkhidmatan kepada penumpang kita, yang tetap menjadi keutamaan kita. Kami tahu betapa pentingnya untuk terus berhubung dengan orang yang kami sayangi tidak kira di lokasi kami memandangkan keadaan semasa, oleh itu kami telah berusaha untuk mengurangkan kerisauan penumpang ketika mereka berada di langit melalui kelajuan tinggi kami ‘Wi-Fi Super’. ”

Syarikat penerbangan itu kini mengendalikan lebih dari 650 penerbangan mingguan ke lebih daripada 85 destinasi di seluruh dunia termasuk 27 destinasi di Asia Pasifik, 32 di Eropah dan sembilan di Amerika Utara. Tidak ketinggalan, Qatar Airways tetap komited dalam mengendalikan dua penerbangan setiap hari dari Kuala Lumpur untuk memastikan penumpang dapat kembali ke rumah mereka.

Syarikat penerbangan pemenang anugerah berganda, Qatar Airways dinobatkan sebagai ‘Best Airline World’ oleh World Airline Awards 2019, yang dikendalikan oleh Skytrax.

Ia juga dinamakan ‘Syarikat Penerbangan Terbaik di Timur Tengah’, ‘Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’, dan ‘Tempat Duduk Kelas Perniagaan Terbaik’, sebagai pengiktirafan atas pengalaman Kelas Perniagaannya yang baru, Qsuite. Ini adalah satu-satunya syarikat penerbangan yang dianugerahkan gelaran ‘Skytrax Airline of the Year’ yang diingini, yang diiktiraf sebagai puncak kecemerlangan dalam industri penerbangan, lima kali.

HIA baru-baru ini diperingkat “Lapangan Terbang Terbaik Ketiga di Dunia”, antara 550 lapangan terbang di seluruh dunia, oleh Skytrax World Airport Awards 2020.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.