Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China Samurai WiFi Visondata

Sebut pasal travel, ramai yang dalam kepala risau nak pilih pakej data roaming dari syarikat Telco masing-masing. Jangan risau, cara paling mudah dengan guna pakej Pocket WiFi dari Samurai WiFi. Terbukti banyak review bagus tentang pocket wifi ini. MrJocko pun nak kongsi pengalaman guna Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China Samurai WiFi Visondata.

Bulan November 2017, MrJocko travel ke Guilin China. Ramai yang tahu, negara China mengenakan sekatan akses kepada banyak laman web dan media sosial seperti Facebook dan Whatsapp. Kalau guna roaming Telco biasa, kena setting APN dulu baru boleh akses ke laman yang kena sekat seperti Facebook dan Whatsapp. Tetapi bila guna Samurai WiFi, ia automatik. Senang sahaja, cuma ON kan Huddle, terus boleh guna tanpa sekatan.

Baca : Review Samurai WiFi di Athens Greece

  

Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China

Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China Samurai WiFi Visondata
 

MrJocko antara pengguna tegar Faceebook, Whatsapp dan akaun Google. Ini antara 3 laman web dan media sosial yang disekat di China. Kalau guna WiFi Hotel dan Roaming Telco biasa, agak susah untuk akses ke sini melainkan korang kena tukar no kod APN di smartphone atau peranti masing-masing.

Alhamdulillah, bila guna Samurai WiFi Visondata Malaysia ini, tak perlu buat apa-apa. Ia auto connect dan mudah untuk akses ke semua laman web.

Untuk informasi, harga paker untuk guna Pocket WiFi Samurai WiFi di China bermula dari harga MYR25 sehari dengan akses 500MB sehari. Ia boleh dikongsi sehingga 5 peranti dan memang mudah untuk dikongsi.

 

Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China

 

Kalau nak tahu, negara China ni besar, ada bukit dan gunung ganang. Tetapi, selama 6 hari 5 malam MrJocko guna servis Samurai WiFi, Alhamdulillah, memang tidak pernah ada masalah ‘poor coverage’. Nak kongsi Telco apa yang digunakan di sana, tak pandai nak baca dan sebut. Anggap sahaja ia memang berbaloi untuk disewa dan digunakan sepanjang percutian di China.

 

Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China Samurai WiFi Visondata
Review Samurai WiFi di Guilin China

Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China Samurai WiFi Visondata Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China Samurai WiFi Visondata Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China Samurai WiFi Visondata Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China Samurai WiFi Visondata Pocket WiFi Terbaik Travel Ke Negara China Samurai WiFi Visondata

 

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang pakej pocket wifi murah di China, boleh baca di laman web Visondata Malaysia China.

Terus terang, memang berbaloi guna paker WiFi dari Visondata ini. Bawa ke mana-mana Samurai WiFi dan memang puas guna Google, Facebook, Instagram dan juga akses Google Maps. Langsung tak ada halangan dan sekatan seperti yang ramai katakan.

Berbaloi. Boleh baca review MrJocko tentang Samurai WiFi Visondata Malaysia di entry lama MrJocko :

Review Samurai WiFi di Eropah http://www.mrjocko.com/2017/07/review-samurai-wifi-pakej-eropah.html

Review Samurai WiFi di Jepun http://www.mrjocko.com/2017/04/samurai-wifi-masa-travel-ke-jepun.html

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.