Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Pre-Raya Ducati Ride Kuala Lumpur Karak Solo Ride Sorang Sorang

Memandangkan hari minggu agak terluang, MrJocko decide nak cuba test ride Ducati Monster 795 untuk jarak dekat dulu sementara ada masa. Untuk percubaan kali ini, MrJocko ride dari Kuala Lumpur menuju ke Karak. Bulan puasa ni, kereta tak banyak seperti biasa. Pre-Raya Ducati Ride Kuala Lumpur Karak Solo Ride Sorang Sorang.

Ramai penunggang motosikal Superbike menyukai laluan Kuala Lumpur – Karak kerana keadaan jalan yang agak luas, kenderaan yang tidak sesak, jalan yang agak baik, corner dan juga jarak yang agak sesuai untuk ride dalam masa sejam dua.

Pre-Raya Ducati Ride Kuala Lumpur Karak

Weekend Ride Ducati KL Karak

Sebaiknya kalau amatur seperti MrJocko, kami kena menunggang motorsikal ini dengan perlahan dulu, mengikut skill dan juga pengalaman kami dahulu, tidak terikut dengan cara pemanduan otai-otai Rider lain.

Setakat ini, jalan Kuala Lumpur ke Karak untuk Weekend Ride memang best. Ada rezeki boleh cuba lagi bersama rakan-rakan rider Ducati atau superbik yang lain. Kali ni, ride sorang-sorang dulu, Pre-Raya Ducati Ride Kuala Lumpur Karak.

InsyaAllah, kami akan menunggang dengan sebaiknya dan memandu dengan berhati-hati. Doakan keselamatan kami. Lepas ni boleh sertai Ducati Ride Kuala Lumpur lagi. Amin…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.