• Wed. Oct 4th, 2023

Product Review Unboxing Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Unboxing-Samsung-Galaxy-Note20-Ultra-5G-Malaysia-01 copy

Selepas pegang, lihat dan rasa sendiri kehebatan Galaxy Note20 Ultra, kali ini saya lebih teruja selepas diberi peluang untuk Product Review Unboxing Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G Malaysia. Satu lagi produk premium jenama Samsung yang menjadi pilihan ramai pengguna android. Ramai peminat smartphone, mengatakan ia adalah smartphone terbaik diantara banyak jenama lain di pasaran setakat ini, tahun 2020.

Sama dengan koleksi Galaxy Note sebelum ini, set Galaxy Note20 Ultra 5G dijual dengan lengkap Peranti, Power Adapter, USB Cable type C, Earphone jenama AKG, Jelly Clear Backcase Cover, Buku Manual, Pin dan juga S Pen.

Baca : Samsung Galaxy Note9 Telefon Yang Cantik

unboxing samsung galaxy note20 ultra 5G

 


Product Review Unboxing Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G Malaysia

Unboxing-Samsung-Galaxy-Note20-Ultra-5G-Malaysia-01 copy
 

Smartphone paling premium pilihan ramai Samsung untuk tahun 2020 adalah Note 20 Ultra, yang mempunyai paparan tepi Quad HD + Dynamic Amoled Infinity-O Display berukuran 6.9in ultra (resolusi 3.088 x 1.440) seperti Galaxy S20 Ultra baru-baru ini.

Juga paling terkenal dengan stylus S Pen bawaannya untuk mencatat, kini dilengkapi dengan latensi yang lebih rendah lagi yang dikatakan oleh Samsung yang menjadikannya hampir dengan tulisan di atas kertas.

S Pen, yang dinilai selama 24 jam waktu siaga bateri, juga dilengkapi dengan lima tindakan Anywhere baru, yang memungkinkan pengguna memicu tindakan telefon dari jarak jauh dengan gerakan, seperti pergi ke layar utama, mod multi tasking atau tombol kembali.
 

Unboxing-Samsung-Galaxy-Note20-Ultra-5G-Malaysia-03

Unboxing-Samsung-Galaxy-Note20-Ultra-5G-Malaysia-02
 

Galaxy Note 20 Ultra 5G dilengkapi dengan tiga kamera belakang dan satu kamera depan. Note 20 Ultra mempunyai kamera utama 108-megapiksel, kamera ultra lebar 12-megapiksel dan kamera telefoto 12-megapiksel dengan zoom optik hingga 5x, dan dapat menggabungkannya untuk fitur Zum Angkasa Samsung yang memungkinkan Zoom Resolusi Super hingga 50x.

Ia juga menggunakan sensor autofokus laser baru, yang menjanjikan untuk mengurangkan gambar kabur.

Telefon pintar Note20 Ultra 5G ini juga mampu membuat rakaman dalam 8K pada 24 bingkai sesaat (fps) dan video 120fps di FHD untuk video gaya sinematik.

Note 20 Ultra mempunyai memori 12GB dan 256GB pada memori papan, sementara versi 5G dan LTE. Pengguna juga dapat memperluas penyimpanan sehingga 1TB dengan kad MicroSD, yang berkongsi ruang di slot kad SIM ganda. Ini bermaksud pengguna hanya dapat menggunakan satu SIM nano jika mereka menggunakan kad memori juga.

Note 20 Ultra menggunakan kuasa bateri 4.500mAh yang dapat diisi semula dengan pengecasan berwayar atau tanpa wayar yang pantas, yang dapat mengisi hingga 50% hanya dalam 30 minit.

Terdapat dalam tiga warna, Note 20 Ultra hadir dalam Mystic Bronze, Mystic White dan Mystic Black.

Berminat untuk dapatkannya, boleh layari Samsung Malaysia galaxy Note20 Ultra 5G.

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.