Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Produk Makanan Frozen Food Mychef Halal Muslim

Produk Frozen Foods Halal keluaran Muslim yang terkenal MyChef kini semakin mengembangkan sayap mereka ke serata Malaysia dengan memperkenalkan 8 jenis makanan sejuk beku halal untuk pilihan rakyat Malaysia. Produk Makanan Frozen Food Mychef Halal Muslim ini sememangnya diakui antara jenama halal terbaik di Malaysia walaupun hanya beroperasi lebih kurang 5 tahun.

MyChef Malaysia yang diterajui oleh bumiputera dan Muslim Halal kini menawarkan pilihan makanan sejuk beku yang ‘punyai rasa asli’ kepada rakyat Malaysia. Produk makanan sejuk beku seperti ini antara pilihan makanan sihat yang sebenarnya lebih sihat dari menu makanan biasa.

Baca : Makanan Halal Bangkok House di Malaysia

  

Makanan Frozen Food Mychef Halal Muslim

makanan frozen food mychef halal muslim

 

MrJocko berpeluang untuk mencuba sendiri 8 jenis produk terbaru dari keluaran MyChef Malaysia. Antara yang MrJocko suka ialah MyChef Swedish Meatball, MyChef Lasagna dan juga Chicken Tandoori Wrap.

Makanan sejuk beku seperti ini memang mudah untuk disediakan. Anda cuma perlukan Oven atau ketuhar gelombang micro dengan kepanasan sekitar 180 darjah celcius dengan selama 4 – 5 minit. Kemudian ia siap untuk dihidang dan dimakan. Mudah sahaja…

 
makanan frozen food mychef halal muslim makanan frozen food mychef halal muslim

 

Wrap Tandoori Chicken ini contohnya, amat mudah untuk dicuba. Dengan harga jualan runcit yang berpatutan, 2 set gulung Wrap Chicken Tandoori ini cuku untuk menu diet anda di waktu tengahari atau malam. 

MrJocko rasa cara packaging MyChef Malaysia ini juga agak kemas dan menarik. Ia nampak ‘premier’ dan ada standard. 

Produk MyChef ini dikeluarkan oleh syarikat Flavor Innovation Sendirian Berhad (FISB) yang telah ditubuhkan dan mula beroperasi pada 4 Mac 2011, beroperasi di Bandar Puncak Alam, Selangor Darul Ehsan.

Untuk memastikan kualiti produk mereka, semua produk MyChef disahkan dan dikuatkuasakan dengan piawaian berikut:

  1. Pensijilan Halal oleh JAKIM
  2. ISO22000 oleh SIRIM
  3. MESTI oleh Kementerian Kesihatan, Malaysia
  4. HACCP dan GMP

FISB adalah 100% syarikat milik Bumiputera dan Islam. Ia juga merupakan pemilik dan pengeluar tersedia untuk makan makanan di bawah jenama MyChef. Produk ini diedarkan dan boleh didapati di pasar raya besar yang paling utama dan kedai-kedai mudah beli di seluruh Malaysia.

 

makanan frozen food mychef halal muslim makanan frozen food mychef halal muslim makanan frozen food mychef halal muslim

 

 

Bahagian marketing & sales MyChef Malaysia sedang dalam program memperkenalkan produk halal MyChef ini ke serata Malaysia. Mereka juga mengalu-alukan rakan niaga yang berminat untuk menjadi Stokis MyChef atau Agent MyChef di seluruh Malaysia.

Anda yang berminat untuk menjalankan perniagaan frozen foods halal MyChef ini boleh la menghubungi wakil MyChef Malaysia iaitu En Jamian Sarif +6012-2676091 atau En Roshamri Hassan +6012-3183994

Maklumat lanjut boleh layari laman web rasmi mereka di www.mychef.com.my

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.