Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Promosi Tambang Pergi Balik Ke UK dan Eropah British Airways

Untuk menandakan 400 tahun sejarah William Shakespeare, British Airways meraikan karya terkenal yang penulis Inggeris yang terkenal dengan mengumumkan Promosi Tambang Pergi Balik Ke UK dan Eropah British Airways. Pelancong boleh melawat rumah dan pameran Shakespeare di tempat kelahirannya Stratford-upon-Avon, atau menonton salah satu daripada bermain beliau di Panggung Globe bersejarah di tebing Sungai Thames di London. Dengan sambungan mudah British Airways ke Eropah melalui London Heathrow, pelancong boleh melawat destinasi di seluruh Eropah yang mempunyai dalam karya-karya beliau yang terkenal juga.

Tambang pergi balik khas untuk perjalanan ke London, UK dan Eropah bermula dari RM3,361* ke atas ekonomi World Traveller, dan RM13,437 * di kelas perniagaan Club World yang memenangi anugerah. Tawaran * disediakan untuk perjalanan keluar dari Kuala Lumpur antara 5 Mac dan 31 Disember 2016, dan tiket perlu ditempah oleh 25 Mac 2016 pada ba.com.

British Airways telah menyusun satu senarai destinasi utama untuk dilawati bahawa ciri dalam klasik Shakespeare, jadi membaca dan meneroka ini mercu tanda sastera. Promosi Tambang Pergi Balik Ke UK dan Eropah British Airways termasuk destinasi :

1. Italy

Italy, modal budaya Eropah adalah penetapan untuk banyak drama Shakespeare, termasuk kisah cinta tragis Romeo dan Juliet yang terletak di utara bandar Verona. Bandar Venice adalah lokasi pusat untuk Othello dan komedi Shakespeare, The Merchant of Venice. Pengembaran yang mencari peluang untuk melawat tempat-tempat di bandar yang dirujuk oleh Shakespeare, boleh melawat Pasar Rialto sibuk untuk melihat pelbagai gerai menjual sayur-sayuran segar, buah-buahan dan makanan laut. Mengambil lawatan muktamad sepanjang Grand Canal di gondola terkenal seperti watak-watak Lorenzo dan Jessica dari bermain. Antony dan Cleopatra, Coriolanus, Titus Andronikus dan Julius Caesar dikenali sebagai ‘bermain Roman’ kerana mereka semua set dalam Rom purba. Gunung berapi Alban Hills disebut dalam Coriolanus terletak di pinggir bandar, terdapat tempat yang indah untuk menangkap pemandangan yang menakjubkan.

flight British Airways to UK

2. Athens, Greece

Bandar bersejarah Athens adalah lokasi play ajaib dan romantis William Shakespeare, Dream A Midsummer Night. Ia menceritakan kisah pari-pari, pelakon dan perkahwinan Duke Theseus Athens dan Hippolyta ratu Amazon di hutan di bawah cahaya bulan. Kota purba Athens ini kaya dengan tempat bersejarah dan pelancong boleh melawat runtuhan Acropolis, Parthenon dan Kuil Hephaestus. Untuk mendapatkan pandangan yang terbaik di bandar Yunani, mendaki atau mengambil trem Gunung Lycabettus.

Athens Greece
The Acropolis of Athens

3. Scotland, United Kingdom

Dirujuk oleh ramai pelakon sebagai ‘The Scottish Play’, tragedi yang terkenal Macbeth ditetapkan seluruh Inverness dan Fife di Scotland. Bandar Inverness menawarkan wawasan ke dalam warisan Scotland yang kaya dan budaya. Terokai Highlands termasuk Loch Ness yang terkenal, rumah legenda Nessie Loch Ness Monster. Fife terletak berhampiran pantai adalah terkenal dengan Universiti St. Andrews, yang dihadiri oleh Duke dan Duchess of Cambridge. Ia juga merupakan rumah kepada The Scottish Deer Pusat yang menawarkan hari keluarga yang menyeronokkan dengan 14 jenis rusa untuk melihat dan hidupan liar Scotland jarang berlaku termasuk liar itu. peminat golf akan dimanjakan untuk pilihan dengan pilihan Fife ini kursus. Yang paling terkenal adalah St Andrews Links, ia mempunyai salah satu kursus golf tertua di dunia dan kesemua tujuh kursus adalah terbuka kepada orang ramai.

Scotland United Kingdom

 

4. London, United Kingdom

William Shakespeare tinggal di London dan juga digunakan ibu kota sebagai pusat untuk beberapa drama yang paling terkenal seperti Henry IV dan King Lear. Abbey Westminster, yang terletak di tengah-tengah London adalah sebutan dalam kerja-kerja dan pelawat Shakespeare boleh melihat sekeliling gereja gothic dan perkarangan. The Tower of London juga dirujuk, tanda tempat yang terkenal adalah salah satu istana diraja memegang Queen Crown Jewels yang masih kerap digunakan hari ini.

Hayati pengalaman teater Elizabeth di The Globe, replika teater Shakespeare mempamerkan produksi yang berbeza dari penulis dalam persembahan terbuka.

London

5. Windsor, United Kingdom

Windsor, terletak di sepanjang Sungai Thames adalah penetapan untuk komedi Shakespeare, The Merry Wives of Windsor. Pekan ini boleh dicapai dengan mudah dalam hanya empat puluh minit dengan kereta atau kereta api dari bandar London. Windsor Castle adalah istana terbesar dan tertua di dunia diduduki, dan kediaman rasmi Seri Paduka Baginda Queen. Untuk meraikan karya William Shakespeare, Windsor Castle menjadi tuan rumah pameran khas sehingga Februari 2017 di Perpustakaan Diraja itu. Ia termasuk bahan Shakespeare dipungut oleh keluarga diraja dan akaun persembahan yang berlaku di istana.

Windsor

Rakyat Malaysia kini boleh terbang ke mana-mana destinasi Shakesperean via London pada terbaru dan paling berteknologi maju Boeing 787-9 Dreamliner British Airways ‘yang mempunyai suite-suite baru pertama syarikat penerbangan itu. Penerbangan dari Kuala Lumpur tiba di rumah syarikat penerbangan itu pada pelanggan London Heathrow Terminal 5. British Airways boleh menikmati bebas tekanan sambungan terus ke bandar-bandar di UK dan Eropah dari Heathrow.

Eksklusif untuk British Airways dan Iberia Airlines pelanggan, Terminal 5 dinamakan oleh Skytrax sebagai Terminal Lapangan Terbang Terbaik bagi tahun keempat berturut-turut, ia juga memenangi anugerah Lapangan Terbang Terbaik Shopping.

Menarik tak Promosi Tambang Pergi Balik Ke UK dan Eropah British Airways ini? Untuk menempah dan untuk maklumat lanjut sila layari www.ba.com.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.