Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Promosi Visit Maldives Travel Expo 2019 Di Malaysia

Promosi Visit Maldives Travel Expo 2019 di Malaysia (VMTE 2019) telah bermula pada hari Jumaat, 5 Julai 2019. Ia membuka pintu informasi pelancongan kepada orang ramai. Perbadanan Pemasaran dan Perhubungan Awam Maldives (MMPRC) bersama dengan AirAsia, akan menganjurkan acara itu sehingga Ahad, 7 Julai 2019.

Visit Maldives Travel Expo 2019 di Malaysia diadakan di IOI City Mall di Putrajaya, 17 peserta merentasi industri pelancongan Maldivian seperti pengusaha pelancongan, agensi pelancongan, pusat peranginan dan rumah tumpangan mempamerkan acara tersebut.

Promosi Visit Maldives Travel Expo 2019 di Malaysia

Visit Maldives Travel Expo 2019 Di Malaysia copy

Acara tersebut akan dibuka kepada orang ramai pada hari Sabtu dan Ahad.

Menyasarkan perdagangan dan pengguna pelancongan Malaysia, VMTE 2019 bertujuan untuk memperkenalkan Maldives sebagai destinasi utama untuk pelancong. Acara ini akan mempromosikan rakan kongsi industri untuk rangkaian dan bekerjasama bersama, manakala pelawat boleh mengakses pakej percutian ke kepulauan Lautan Hindi.

Menurut MMPRC, VMTE adalah platform baru yang boleh digunakan untuk memudahkan peluang perniagaan memperkenalkan pasaran perjalanan Malaysia dan Asia Tenggara ke Maladewa. Perbadanan itu menonjolkan rantau ini sebagai kawasan tumpuan baru untuk pelancongan pelancongan di negara ini.

“Inisiatif ini, bersama-sama dengan pelbagai aktiviti lain yang dirancang untuk sepanjang tahun ini dijangka membawa peningkatan besar dalam pasaran serantau yang penting ini”.

Baca : Romantic Escape Ke Maldives

Visit Maldives Travel Expo 2019 Di Malaysia 2
Visit Maldives Travel Expo 2019 Di Malaysia

Visit Maldives Travel Expo 2019 Di Malaysia 3

Pelbagai tawaran dan pameran termasuk pilihan Hotel dan Resorts AAA, Coral Island Maldives, Crown and Champa Resorts, Furaveri Island Resort and Spa, Persatuan Rumah Tetamu Maldives, Lets Go Maldives Pvt Ltd, Liyela Retreat, Hotel dan Resorts Plumeria, Reollo Travel Pvt Ltd, Resort Life, Musim Syurga, Tujuh Lautan Perjalanan, Splendid Asia, Perjalanan Matahari dan Lawatan, Perjalanan Sambutan Maldives, UI Maladewa dan Villa Hotel dan Resorts.

Sebagai sebahagian daripada aktiviti promosinya, AirAsia menawarkan diskaun 20 peratus ke atas semua penerbangan ke Maldives yang ditempah semasa Promosi Visit Maldives Travel Expo 2019 Di Malaysia.

Selain itu, cabutan ‘Lucky Draw’ akan memilih pemenang untuk ‘Percutian Percuma’ yang ditaja oleh Furaveri Island Resort and Spa, Paradise Island Resort and Spa dan Plumeria Maldives bersama dengan tiket penerbangan percuma melalui AirAsia.

Pada akhir tahun 2018, direkodkan sebanyak 93,398 ketibaan memasuki Maldives dari pasaran Asia Tenggara, iaitu pertumbuhan sebanyak 13.7 peratus berbanding tahun 2017.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.