Site icon Travel Blogger Malaysia

Proton EMAS

Italdesign-Emas_Concept-2010

Proton’s Emas launched in Geneva”http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/3/3/nation/5784628&sec=nation”

Wahhh!!! Cantiknya,,, Nampak sungguh sporty. Walaupun kecik memang nampak stailo. Baik design luar atau design dlm nampak cool.

Tapi pengeluaran tahun 2012. Lambat lagi, ni kira pengenalan kereta baru Proton. Aku musykil, kalau dulu cam Exora, launched kejap jer trus bleh booking. Sebulan dua dah bleh dapat dan drive. Yang ni launched dulu, pastu tunggu lagik 2 tahun baru bleh beli. Dlm 2 tahun, mana tau design dan citarasa pengguna dah berubah kepada design lain???

Proton Emas ni rasanya kat Malaysia blum lagi di lancarkan. Tapi kenapa lancar produk ni sampai ke Geneva? Nak tarik pelabur dan peminat kereta luar Malaysia? Atau kereta ni mahal bagi average orang Malaysia??? Agaknya la,,,

Kalau boleh jual sekitar RM50K udah la,,, aku pun teringin nak beli satu… 🙂

Exit mobile version