Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Pusat Ikan Lumba-Lumba Di Dolphin Discovery Centre Bunbury

Kenapa kami sampai hingga ke Bunbury? Salah satu sebabnya ialah kerana untuk singgah di Pusat Penyelidikkan Ikan Lumba-Lumba Di Dolphin Discovery Centre Bunbury. Ia menjadi salah satu tumpuan pelancong samada tempatan atau luar kerana tarikan informasi tentang pemuliharaan dan pusat penyelidikkan Ikan Lumba-Lumba di Australia. 

Lokasi tempat ini tak jauh dari pekan Bunbury, hanya lebih kuran 2 km sahaja. Hanya pemanduan sekitar 5 minit, korang akan sampai di Dolphin Discovery Centre Bunbury.
 

dolphin discovery centre bunbury

 


Tempat Menarik di Western Australia Dolphin Discovery Centre

Kalau anda ada masa yang lebih panjang, boleh ambil peluang untuk menaiki bot dan menuju ke tengah laut untuk melihat kehidupan sebenar ikan lumba-lumba di Bunbury.

As one of Australia’s premier wild dolphin destinations, you can visit the Dolphin Discovery Centre and learn more about these magnificent creatures, take a Dolphin Eco Cruise around the Bay or interact with the dolphins in their own environment on a Swim on the Wild Side Tour. The Dolphin Discovery Centre is home to a discovery pool, aquariums, 360 degree digital dolphinarium, scheduled guided site tour, 3D & 2D movies, cafe, souvenir shop, lawn area, beach access & playground, so there is something for everyone.

There is also the Interaction Zone where the wild dolphins often come to interact with visitors.

Baca : Mesti Lawat Kalau ke Perth. Tempat Menarik di Western Australia.

 

Dolphin-Discovery-Centre Dolphin-Discovery-Centre Dolphin-Discovery-Centre Dolphin-Discovery-Centre

Pusat Ikan Lumba-Lumba Di Dolphin Discovery Centre Pusat Ikan Lumba-Lumba Di Dolphin Discovery Centre dolphin discovery centre 13 dolphin discovery centre 14

Untuk ke sini, boleh cari di Google Maps Dolphin Discovery Centre

Anak-anak memang suka tempat seperti ni. Ia lokasi yang menempatkan informasi tentang ikan lumba-lumba, aktiiti berkaitan ikan lumba-lumba dan juga jualan barangan ‘merchandise’ kepada pelancong sebagai tanda kenangan.

Ruang untuk aktiviti dalam bangunan agak kecil, tetapi ruang untuk aktiviti seperti berenang dengan ikan lumba-lumba serta menaiku bot melihat kumpulan ikan lumba-lumba di laut disediakan di sini dengan pakej harga yang berbeza dan berpatutan.

Untuk kali ini, kami tidak berkesempatan sebab tidak menempah dari awal dan kebetulan tiada masa yang cukup untuk berada lama di Bunbury. Waktu tengahari, kami terpaksa pulang ke Perth untuk menginap di bandar.

Maklumat lanjut tentang Dolphin Discovery Centre ini boleh layari di laman web rasmi mereka di Dolphin Discovery Centre Bunbury Western Australia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.