Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Putera William Kini Kapten Operasi Mencari Dan Menyelamat

Putera William kini layak untuk menerbangkan helikopter Raja Laut untuk misi mencari dan menyelamat di Tentera Udara Diraja, Kementerian Pertahanan United Kingdom.
Sebelum ini, William, yang akan menyambut hari lahirnya ke-30 dalam masa dua minggu ini, hanya mampu untuk operasi mencari bersama juruterbang dan misi menyelamat selama 22 Skuadron yang berpangkalan di Anglesey di utara Wales.
Putera itu juga dikenali sebagai Duke of Cambridge atau “Penerbangan Leftenan Wales” dalam tentera tetapi kelayakan baru tidak mengubah pangkatnya.
“Penerbangan Leftenan Wales mempamerkan tahap piawaian yang diperlukan untuk anugerah kapten Operasi,” kata Mark Dunlop, komander sebanyak 22 Skuadron.
“Sebagai Kapten Operasi, Putera William membawa tanggungjawab melungkungi yang standard yang diperlukan untuk keselamatan pesawat, anak-anak kapal dan mana-mana mangsa, sentiasa ditetapkan pada tahap yang sangat tinggi.”
Hebat Putera William ni. Walaupun bakal pegang Takhta, beliau nampak seperti orang kebanyakkan. Pastu rajin dan mencuba pelbagai aktiviti berguna untuk pengalaman beliau sebagai Putera Wales.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.