Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Qatar Airways dan Malaysia Airlines Memperkenalkan Pelan Hala Tuju

Qatar Airways dan Malaysia Airlines memperkenalkan pelan hala tuju yang menggariskan fasa seterusnya perkongsian strategik mereka, berikutan pengumuman Malaysia Airlines untuk melancarkan perkhidmatan tanpa henti dari Kuala Lumpur ke Doha mulai 25 Mei. Kedua-dua rakan kongsi akan meluaskan kerjasama perkongsian kod mereka dengan ketara, membolehkan penumpang mengembara ke seluruh dunia dan menikmati ketersambungan yang lancar melalui hab terkemuka mereka di Kuala Lumpur dan Doha.

Pengembangan perkongsian kod, yang menambah 34 destinasi kepada 62 destinasi perkongsian kod sedia ada, menandakan satu lagi peristiwa penting dalam hubungan yang telah lama terjalin antara syarikat penerbangan nasional kedua-dua negara dan rakan kongsi oneworld. Perjanjian itu memberi manfaat kepada pelancong dari seluruh dunia yang akan mempunyai akses kepada rangkaian gabungan yang lebih hebat dan menikmati pengalaman perjalanan yang lancar di kedua-dua syarikat penerbangan dengan satu tiket termasuk daftar masuk, proses menaiki pesawat dan pemeriksaan bagasi, faedah penerbangan kerap dan bertaraf dunia. akses lounge untuk sepanjang perjalanan.

Baca : Laluan Penerbangan Qatar Airways Langkawi

Qatar Airways dan Malaysia Airlines Memperkenalkan Pelan Hala Tuju 2022

 


Qatar Airways dan Malaysia Airlines Memperkenalkan Pelan Hala Tuju 2022

Qatar Airways dan Malaysia Airlines Memperkenalkan Pelan Hala Tuju 2022
 

Mulai 25 Mei 2022, pelanggan yang menggunakan perkhidmatan Kuala Lumpur ke Doha baharu Malaysia Airlines akan mendapat akses kepada 62 destinasi perkongsian kod dalam rangkaian luas Qatar Airways ke Timur Tengah, Afrika, Eropah dan Amerika Utara. Begitu juga, pelanggan Qatar Airways yang melakukan perjalanan dari Doha ke Kuala Lumpur boleh berpindah dengan lancar ke 34 destinasi Malaysia Airlines termasuk keseluruhan rangkaian domestik dan pasaran utama mereka di Asia, seperti Singapura, Seoul, Hong Kong dan Bandaraya Ho Chi Minh, tertakluk kepada kelulusan kerajaan .

Dalam menghubungkan kedua-dua rangkaian laluan, rakan kongsi berusaha untuk membangunkan Kuala Lumpur sebagai hab penerbangan terkemuka di Rantau Asia Tenggara yang menghubungkan Malaysia, Asia Tenggara, Australia dan New Zealand dengan Timur Tengah, Eropah, Amerika dan Afrika. Tambahan pula, Qatar Airways dan Malaysia Airlines akan memanfaatkan sinergi merentasi pelbagai bidang perniagaan dan membangunkan produk inovatif untuk memanfaatkan pelanggan mereka di seluruh dunia.
 

Qatar Airways dan Malaysia Airlines Memperkenalkan Pelan Hala Tuju 2022
 

Ketua Eksekutif Kumpulan Qatar Airways, Tuan Yang Terutama Akbar Al Baker, berkata: “Kami berkongsi ikatan yang rapat dan mendalam dengan Malaysia Airlines dan mengalu-alukan perkhidmatan tanpa henti baharu mereka antara Kuala Lumpur dan rumah kami di Doha, Lapangan Terbang Antarabangsa Hamad. Dengan perkongsian strategik ini, kami komited untuk menyampaikan pilihan dan ketersambungan yang lebih besar kepada pelanggan kami di seluruh dunia. Kami sedang mengalami keyakinan baharu dalam perjalanan udara dan menjangkakan pemulihan kukuh dalam permintaan global. Dengan perkongsian dinamik kami dengan Malaysia Airlines, kami menyasarkan untuk menyediakan perkhidmatan yang tiada tandingan dan pengalaman perjalanan yang unggul untuk pelanggan kami.”

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Malaysia Airlines, Kapten Izham Ismail, berkata: “Kami teruja untuk mengukuhkan kerjasama kami dengan rakan kongsi oneworld kami yang telah lama wujud, Qatar Airways untuk membawa dunia lebih dekat dengan pelanggan kami dengan lebih banyak pilihan dan fleksibiliti, perkhidmatan yang luar biasa dan produk inovatif, sambil menegakkan keselamatan operasi tertinggi, sama seperti penumpang mula melakukan perjalanan semula berikutan pembukaan semula sempadan.

Ketika kita melangkah ke fasa endemik, kerjasama strategik ini menunjukkan komitmen kedua-dua syarikat penerbangan untuk menawarkan rangkaian perkhidmatan nilai tambah yang tiada tandingan kepada penumpang dan mencerminkan ketangkasan dan daya tahan dalam menghadapi cabaran pandemik. Perkongsian ini adalah sesuai dalam usaha kami untuk meningkatkan trafik udara dan mempercepatkan pemulihan ke tahap pra-pandemi, di samping meningkatkan keterlihatan jenama global kami.”

Kerjasama yang dipertingkatkan juga akan merangkumi faedah kesetiaan timbal balik yang membolehkan ahli Kelab Keistimewaan Qatar Airways memperoleh dan menebus mata Avios apabila terbang dengan Malaysia Airlines, dengan faedah yang sama untuk ahli Malaysia Airlines Enrich apabila melakukan perjalanan menggunakan perkhidmatan Qatar Airways. Ahli Privilege Club dan Enrich juga akan menikmati pelbagai manfaat unik lain, bergantung pada status peringkat, seperti akses lounge percuma, elaun bagasi tambahan percuma, daftar masuk keutamaan, menaiki keutamaan dan penghantaran bagasi keutamaan di Malaysia Airlines dan Qatar Airways.

Perkongsian strategik Malaysia Airlines dan Qatar Airways berkembang secara progresif bermula tahun 2001 dan telah meluaskan perkongsian kerjasama dengan ketara dengan menandatangani Memorandum Persefahaman pada Februari 2022 untuk memanfaatkan kekuatan rangkaian masing-masing dan menyediakan akses yang mantap untuk penumpang untuk pergi ke destinasi baharu di luar individu mereka. rangkaian, dan akhirnya memimpin Perjalanan Asia Pasifik.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.