Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Qatar Airways Perkenalkan Pesawat Livery Retro Meraikan 25 Tahun

Qatar Airways Perkenalkan Pesawat Livery Retro Meraikan 25 Tahun Operasi. Qatar Airways mengalu-alukan imbasan nostalgia pada hari-hari awal operasinya dengan penghantaran pesawat Boeing 777-300 yang dicat dalam reka bentuk livery retro syarikat penerbangan yang memenangi anugerah itu sebagai sebahagian daripada sambutan ulang tahun ke-25nya.

Pesawat itu membuat debut livery retronya yang beroperasi sebagai Penerbangan QR 0041 dari Lapangan Terbang Antarabangsa Hamad (HIA), Doha, ke Lapangan Terbang Charles de Gaulle, Paris, dan akan menjadi pemandangan biasa di pelbagai laluan Qatar Airways yang lain dalam tempoh 12 bulan akan datang, meraikan 25 tahun kecemerlangan untuk syarikat penerbangan yang memenangi anugerah itu pada tahun kejayaannya.

Baca : Promosi Tiket Qatar Airways Langkawi

Qatar Airways Livery Retro

 


Qatar Airways Perkenalkan Pesawat Livery Retro Meraikan 25 Tahun Operasi

Qatar Airways Perkenalkan Pesawat Livery Retro

Qatar Airways Perkenalkan Pesawat Livery Retro
 

Ketua Eksekutif Kumpulan Qatar Airways, Tuan Yang Terutama Akbar Al Baker, berkata: “Kami sangat teruja untuk meraikan ulang tahun ke-25 kami dengan memperkenalkan pesawat unik ini kepada armada kami. Kami berharap reka bentuk retro ini akan membawa banyak kenangan perjalanan kepada penumpang kami, terutamanya mereka yang berpengalaman mengembara bersama kami pada tahun-tahun awal kami. Livery ini menandakan pencapaian sejauh mana kita telah melangkah sebagai syarikat penerbangan nasional, berkembang menjadi pemenang Syarikat Penerbangan Terbaik Dunia sebanyak enam kali.

“Seperti yang kita nantikan, ini adalah tahun kemungkinan yang tidak berkesudahan untuk seluruh keluarga Kumpulan Qatar Airways, dengan beberapa acara penting dan perayaan yang dirancang sepanjang tempoh ini. Tidak kurang daripada itu ialah Piala Dunia FIFA Qatar 2022™ yang dinanti-nantikan di mana mata dunia akan beralih ke arah kami.

“Kami akan terus bersinar dan berkongsi kejayaan kami dengan mereka yang berada di tengah-tengah segala yang kami lakukan – berjuta-juta penumpang setia kami di seluruh dunia.”

Sebagai syarikat penerbangan global yang paling pesat berkembang di dunia, dengan salah satu armada pesawat yang paling muda dan paling maju dari segi teknologi di langit setakat ini, Qatar Airways telah mengalami transformasi dramatik sejak penubuhannya sebagai syarikat penerbangan serantau kecil yang melayani sebilangan kecil destinasi di 1997, menjadi salah satu syarikat penerbangan global terkemuka di dunia.

Syarikat penerbangan nasional untuk Negara Qatar, sebahagian daripada Kumpulan Qatar Airways, kini berdiri di barisan hadapan dalam industri penerbangan komersial, menghubungkan Doha ke lebih 140 destinasi di enam benua melalui ‘Lapangan Terbang Terbaik Dunia’, rumah dan habnya, Lapangan Terbang Antarabangsa Hamad (HIA).

Sebuah syarikat penerbangan yang memenangi pelbagai anugerah, Qatar Airways diumumkan sebagai ‘Syarikat Penerbangan Terbaik’ di Anugerah Syarikat Penerbangan Dunia 2021, yang diuruskan oleh organisasi penarafan pengangkutan udara antarabangsa, Skytrax. Ia juga dinobatkan sebagai ‘Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’, ‘Ruang Singgah Syarikat Penerbangan Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’, ‘Kerusi Syarikat Penerbangan Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’, ‘Katering Atas Kapal Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’ dan ‘Syarikat Penerbangan Terbaik di Timur Tengah’. Syarikat penerbangan itu terus berdiri sendiri di puncak industri setelah memenangi hadiah utama untuk kali keenam yang tidak pernah berlaku sebelum ini (2011, 2012, 2015, 2017, 2019 dan 2021).

Baca : Promosi Tiket Murah Qatar Airways Di Matta Fair

Qatar Airways juga telah menjadi syarikat penerbangan global pertama di dunia yang mencapai Penilaian Keselamatan Syarikat Penerbangan COVID-19 5 Bintang yang berprestij oleh Skytrax. Ini berikutan kejayaan HIA sebagai lapangan terbang pertama di Timur Tengah dan Asia yang dianugerahkan Penarafan Keselamatan Lapangan Terbang COVID-19 Skytrax 5 Bintang. Anugerah ini memberikan jaminan kepada penumpang di seluruh dunia bahawa langkah-langkah kesihatan dan keselamatan syarikat penerbangan itu tertakluk kepada standard tertinggi profesional, penelitian bebas dan penilaian.

Untuk butiran penuh tentang semua langkah yang telah dilaksanakan di atas kapal dan di HIA, sila lawati qatarairways.com/safety.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.