• Tue. Oct 3rd, 2023

Qatar Airways Umum Kerjasama Dengan Ikon Chef Selebriti Chef Wan

Qatar Airways Umum Kerjasama Dengan Ikon Chef Selebriti Chef Wan

Qatar Airways teruja untuk mengumumkan kerjasama dengan ikon chef selebriti Malaysia, Chef Wan, untuk memperkenalkan menu makanan lazat yang berinspirasikan tempatan kepada penumpang sempena ulang tahun ke-25 syarikat penerbangan itu pada 2022. Syarikat penerbangan itu juga baru-baru ini meraikan ulang tahun ke-20 syarikat penerbangan itu. mengendalikan perkhidmatan Kuala Lumpur – Doha pada Disember 2021. Perkongsian tepat pada masanya ini juga sempena sambutan pembukaan semula sempadan Malaysia baru-baru ini minggu lepas.

Datuk Redzuawan Ismail, lebih dikenali sebagai Chef Wan, akan mereka bentuk dan membangunkan menu peringatan bersama pasukan katering Qatar Airways. Menu tersebut akan memberi penghormatan kepada masakan tradisional Malaysia, dengan menu kelas perniagaan yang memaparkan resipi daripada warisan diraja Malaysia.

Baca : Laluan Penerbangan Qatar Airways Terkini

Qatar Airways Chef Wan

 


Qatar Airways Umum Kerjasama Dengan Ikon Chef Selebriti Chef Wan

Qatar Airways Umum Kerjasama Dengan Ikon Chef Selebriti Chef Wan
Chef Wan Qatar Airways

 

“Perkongsian dengan Qatar Airways ini sangat mengujakan, kerana bukan sahaja saya bekerja dengan Syarikat Penerbangan Terbaik Dunia, ia juga memberi saya peluang untuk mencipta dan mempromosikan kepelbagaian masakan Malaysia di platform global. Saya berharap dapat membanggakan Malaysia melalui menu istimewa Qatar Airways saya, dan mempamerkan budaya makanan Malaysia yang saya sangat sayangi kepada pengembara antarabangsa,” kata Chef Wan.

“Chef Wan tidak perlu diperkenalkan kerana dia adalah kebanggaan dan kegembiraan masakan Malaysia. Qatar Airways sangat teruja dengan perkongsian ini untuk menandakan peristiwa penting dalam ulang tahun ke-25 kami tahun ini, dan juga 20 tahun penerbangan antara Malaysia dan Qatar. Penumpang Qatar Airways boleh menantikan pengembaraan masakan Malaysia oleh chef Malaysia terbaik di atas syarikat penerbangan terbaik dunia itu,” kata Encik Jared Lee, Naib Presiden Jualan Qatar Airways untuk Asia Tenggara, Pasifik Barat Daya & Benua Kecil India.

Dijadualkan untuk dilancarkan pada pertengahan 2022, menu khas Chef Wan-Qatar Airways akan tersedia di laluan Kuala Lumpur-Doha dalam kedua-dua kelas ekonomi dan perniagaan untuk tempoh satu tahun.
 

Qatar Airways Umum Kerjasama Dengan Ikon Chef Selebriti Chef Wan
 

Qatar Airways telah menjadi salah satu daripada beberapa syarikat penerbangan yang masih beroperasi sejak bermulanya pandemik COVID-19 pada awal 2020. Sepanjang masa ini, Qatar Airways telah selamat menerbangkan lebih 132,000 penumpang masuk dan keluar dari Malaysia sejak Mac 2020. Syarikat penerbangan itu kini mengendalikan 14 penerbangan setiap minggu dengan perkhidmatan dua kali sehari antara Kuala Lumpur dan Doha.

Apabila sekatan perjalanan semakin berkurangan, syarikat penerbangan nasional Qatar itu terus membina semula rangkaiannya, yang kini berada di lebih 140 destinasi. Dengan lebih banyak frekuensi ditambah ke hab utama, Qatar Airways menawarkan sambungan yang tiada tandingan kepada penumpang, memudahkan mereka menukar tarikh perjalanan atau destinasi mereka jika perlu.

Sebuah syarikat penerbangan yang memenangi pelbagai anugerah, Qatar Airways baru-baru ini diumumkan sebagai ‘Syarikat Penerbangan Terbaik’ di Anugerah Syarikat Penerbangan Dunia 2021, yang diuruskan oleh organisasi penarafan pengangkutan udara antarabangsa, Skytrax. Ia juga dinobatkan sebagai ‘Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’, ‘Ruang Singgah Syarikat Penerbangan Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’, ‘Kerusi Syarikat Penerbangan Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’, ‘Katering Atas Kapal Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’ dan ‘Syarikat Penerbangan Terbaik di Timur Tengah’. Syarikat penerbangan itu terus berdiri sendiri di puncak industri setelah memenangi hadiah utama untuk kali keenam yang tidak pernah berlaku sebelum ini (2011, 2012, 2015, 2017, 2019 dan 2021).

Qatar Airways juga telah menjadi syarikat penerbangan global pertama di dunia yang mencapai Penilaian Keselamatan Syarikat Penerbangan COVID-19 5 Bintang yang berprestij oleh Skytrax. Ini berikutan kejayaan Lapangan Terbang Antarabangsa Hamad (HIA) sebagai lapangan terbang pertama di Timur Tengah dan Asia yang dianugerahkan Penarafan Keselamatan Lapangan Terbang COVID-19 Skytrax 5 Bintang. Anugerah ini memberikan jaminan kepada penumpang di seluruh dunia bahawa langkah-langkah kesihatan dan keselamatan syarikat penerbangan itu tertakluk kepada standard tertinggi profesional, penelitian bebas dan penilaian. Untuk butiran penuh tentang semua langkah yang telah dilaksanakan di atas kapal dan di HIA, sila lawati qatarairways.com/safety.

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.