Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Qatar Airways Umum Laluan Baru Ke Langkawi

Qatar Airways umum laluan baru ke Langkawi, Malaysia. Perkhidmatan penerbangan dengan Qatar Airways akan ke Langkawi bermula pada 15 Oktober 2019. Ia merupakan sebahagian daripada pelan pengembangan syarikat penerbangan yang kuat di Asia Tenggara. Pengumuman ini juga menandakan destinasi ketiga syarikat penerbangan itu di Malaysia selepas Kuala Lumpur dan Pulau Pinang.

Syarikat penerbangan itu pada mulanya akan bermula dengan perkhidmatan tag empat kali seminggu Langkawi melalui Pulau Pinang dengan peningkatan sehingga lima kali perkhidmatan mingguan dari 27 Oktober 2019 mengenai pesawat Boeing 787 Dreamliner yang canggihnya, yang menampilkan 22 kerusi dalam kelas perniagaan dan 232 kerusi dalam kelas ekonomi, dengan kabin yang luas dan dalaman yang direka khas.

Qatar Airways Umum Laluan Baru Ke Langkawi

Laluan Baru Penerbangan Qatar Airways Ke Langkawi 04 copy

“Peluang lebih besar untuk potensi Pelancongan Negeri Kedah.”

Baca : Tempat-tempat Menarik di Langkawi

Dikenali sebagai nama jolokan ‘Jewel of Kedah’ Langkawi adalah rumah kepada hutan hujan tropika dan hutan bakau yang kaya dengan keindahan dan sumber flora dan fauna.

Akbar Al Baker, Ketua Eksekutif Qatar Airways berkata: “Langkawi adalah salah satu destinasi paling dicari di Malaysia dan penerbangan kami akan membantu meningkatkan akses dan meningkatkan pelancongan masuk ke kepulauan yang indah ini. Dengan lima penerbangan mingguan ke Langkawi, perkhidmatan kami menawarkan gerbang untuk penumpang untuk melancong dan mengalami persembahan hebat Langkawi. Kami juga berhasrat untuk menawarkan sambungan yang lebih baik kepada penumpang yang melancong dari Malaysia ke rangkaian global yang luas di lebih 160 destinasi. Penerbangan baru kami mencerminkan komitmen kami untuk meningkatkan kehadiran kami bukan hanya di Malaysia, tetapi di Asia juga. ”

Laluan Baru Penerbangan Qatar Airways Ke Langkawi 01
Laluan Baru Penerbangan Qatar Airways Ke Langkawi

Laluan Baru Penerbangan Qatar Airways Ke Langkawi 02

Dato’ Seri Mukhriz Tun Mahathir, Menteri Besar bagi negeri Kedah berkata: “Pengembangan perkhidmatan Qatar Airways pasti akan memberi peluang yang lebih besar bukan sahaja untuk industri pelancongan Malaysia yang berkembang tetapi untuk negeri Kedah juga.”

Dengan ada penerbangan Qatar Airways ini, pasti lebih mudah untuk pelancong baru masuk ke Pulau Langkawi. Lebih-lebih lagi pelancong antarabangsa, khususnya pelancong dari negara Arab.

Sumber : https://www.traveldailymedia.com/

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.