Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Ramai Blogger Putus Asa Bila Blog Tak Ada Visitor

Sejak tahun 2006, MrJocko mula belajar menulis dalam versi blog. Kemudian stop, kemudian start balik, lepas tu malas, lepas tu buat blog balik. Asam garam menjadi penulis blog. Kenapa stop, pasal frust, tulis blog, buat entry banyak-banyak tapi takda orang baca. Sehari 5 – 6 orang jer??? Adoi…
Lepas tu, bila baca cerita kejayaan blogger lain seperti MakCik Merah, Abang Gossip, Bro Misai Sejemput serta Mamat Tough Six Packs ini dapat jana income melalui blog sehingga 5 angka, semangat menulis datang balik. Maka banyak entry keluar di blog. Hasilnya naik la dari 5 – 6 orang kepada 9 – 10 orang visitor sehari. Frust… Stop menulis sekali. Berbulan blog bersarang labah-labah.
Kemudian keluar berita, blogger ini dapat hadiah, blogger sana dapat trip percuma, blogger ini dapat iPhone5, maka ramai pulak nak menulis balik, kemudian, tak lama lepas tu stop balik. Adoi,,, camana nak jadi blogger yang famous kalau macam ni.
Sebab ini, antara Tips yang MrJocko ambil dan prektis sekarang, menulis blog bukan untuk tarik pembaca semata-mata. Tulis entry secara ikhlas, berterusan, jangan copy dan paste serta jadi diri sendiri. Konsisten dalam menulis dan berkongsi di laman blog anda. Insya Allah, suatu hari nanti, pembaca akan datang dengan sendiri, dan semakin lama semakin ramai.
Kalau ada rezeki lagi, boleh dapat buffered earning dan advertorial post dari Nuffnang Malaysia. Bukan senang nak senang dan percaya lah, Never Give Up adalah tips yang paling sesuai jika anda seorang blogger yang berkualiti. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.