• Mon. Sep 25th, 2023

Raptor Watch 2015 Port Dickson : Come Fly With Me

Raptor_Watch_2015_Port_Dickson

Raptor Watch 2015

 

 

 

Persatuan Pencinta Alam Malaysia atau Malaysia Nature Society (MNS) akan mengadakan satu acara Raptor Watch 2015 Port Dickson : Come Fly With Me yang akan berlangsung pada 14 Mac 2015 di Port Dickson, Negeri Sembilan. Sempena dengan Raptor Watch 2015 ini, orang awam dijemput untuk sama-sama menyaksikan sesuatu yang menarik di sini, Tanjung Tuan dengan PERCUMA.

 

1) Spot Utama Raptor Watch 2015 

Apa yang anda perlu lakukan adalah melihat langit dan belajar bagaimana untuk mengenal pasti mereka. Anda juga akan melihat banyak gerai yang mempamerkan produk dan aktiviti-aktiviti berasaskan alam semulajadi di Raptor Watch 2015.

 

2) Berjalan Dengan Sifat Ingin Tahu 

kami petunjuk untuk belajar dan menemui Tanjung Tuan hutan hujan yang indah dan mengapa MNS telah berada di barisan hadapan untuk melindungi baki hutan hujan pantai lepas ini di Barat Semenanjung Malaysia.

 

3) Anda Sukakan Cabaran? 

Jika ya, maka anda adalah untuk yang Raptor Watch Predator Run! Belajar untuk melarikan diri dari pemangsa dan jika anda masih hidup ini, hadiah menarik yang menanti anda.

 

4) Nikmati Kehijauan Alam

Berjalan-jalan dengan perlahan dan berehat sambil menikmati kehijauan di sekeliling anda. Ambil gambar diri sendiri dan gambar keindahan alam di tengah-tengah kehijauan yang subur? 

 

5) Walaupun anda berada di itu, jangan menyimpan lihat keluar untuk Spot Photo kita. Prop sejuk akan disediakan untuk membubuh selfies dan wefies anda untuk laman media sosial anda.

 

6) Permainan

Dan peristiwa alam tidak lengkap tanpa permainan! Dapatkan berhubung dengan kanak-kanak dalaman anda dan bersenang-senang di Permainan gerai kami.

 

7) Rumah Api Tertua

Sebaik sahaja anda sampai ke atas bukit dan anda berpeluang melangkah ke rumah api tertua di Malaysia. Ia dibuka kepada orang ramai HANYA untuk acara ini DAN anda perlu merebut peluang untuk melihat raptor indah dan megah kami lebih dekat.

Jangan lupa untuk melihat pemandangan indah laut dan jika anda benar-benar bernasib baik, anda mungkin melihat penyu laut bermain-main di pantai.

 

8) Badwagon Hijau

Ketahui bagaimana anda boleh menjadi sebahagian daripada usaha-usaha pemuliharaan Persatuan Pencinta Alam Malaysia. Dapatkan ‘badwagon hijau’ dan datang terbang bersama kami.

 

JANGAN LUPA untuk memuat turun risalah Raptor Watch dan sampaikan kepada rakan-rakan anda dan keluarga untuk datang bersama-sama

Entry ini menyokong MNS dan Tourism Malaysia

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.