• Tue. Oct 3rd, 2023

Review Alcatel OneTouch Idol X+ Smartphone Octa Core Terbaik

Mula mengenali jenama Alcatel sejak beberapa tahun yang lalu. Masa tu, masih belum sempat memiliki telefon jenama Alcatel ini. Antara perkara yang sinonim dengan produk Alcatel ialah rekaan telefon yang mempunyai warna-warna yang funky dan pelbagai termasuk kuning, biru, silver, putih dan beberapa warna lain. Yang paling menonjol masa tu rasanya model Alcatel Easy, warna kuning.

 

Kini, selepas beberapa tahun, Alcatel datang dengan rekaan baru dan pembaruan yang begitu drastik. Lihat sahaja pelancaran Alcatel OneTouch Idol X , Pelancaran Alcatel Idol X+ dan Alcatel OneTouch Alpha dan juga pembukaan Kedai Konsep Alcatel OneTouch di Philipines dan juga kini di Low Yat Plaza Kuala Lumpur.

Alcatel Onetouch Idol X+ Review

 

Alcatel Onetouch Idol X+ Review

MrJocko diberi peluang untuk menguji kehebatan Alcatel OneTouch Idol X+ ini selama hampir 3 minggu. Secara mudah, Alcatel OneTouch IdolX+ ini adalah smartphone terbaik di dalam lingkungan harga bawah RM1,400 dan mempunyai kelajuan processor OctaCore yang jarang-jarang ada pada smartphones lain.

 

Untuk spesifikasi, anda boleh rujuk kepada laman web Alcatel OneTouch Idol X+ atau boleh baca info ringkar di MrJocko Alcatel Idol X+ dan GSMArena Idol X+. Tenyata, ciri-ciri Idol X+ ini terbaik di kalangan beberapa smartphone yang berjenama lain yang terkenal dan dijual melebihi harga RM2,000 setiap unit. Dengan nilai hanya dibawah RM1,400 anda memperolehi satu gadget smartphones yang mempunyai kelajuan OctaCore, Gambar kualiti 13mp depan dan 2mp hadapan, serta kelajuan dalam merakamkan gambar yang anda mahu.

Alcatel Onetouch Idol X Review
Alcatel Onetouch Idol X Review

 

Alcatel Onetouch Idol X Review

Review Alcatel OneTouch Idol X+

Skrin lebar 5inci dengan Full HD Edge memang memberikan kesan grafik dan skrin yang sangat jelas. Kualiti yang sangat memuaskan. Di tambah dengan Ear Speaker JBL, anda boleh menikmati bunyi yang sebenar dan jelas.

 

Rekaan Alcatel Idol X+ ini memang sangat berbeza dan punyai ciri-ciri yang menarik. Kemasan casing yang cantik dan memang memukau. Jangan risau, ada banyak casing atau cover yang sesuai di jual untuk peranti Idol X+ ini. Anda boleh bergaya dengan Alcatel OneTouch Idol X+ ini.

Alcatel Onetouch Idol X Review

Oh ya, sementara stok masih ada, setiap peranti Smartphone Alcatel OneTouch Idol X+ ini datang dengan BoomBand, Fitness Tracker yang memang terbaik. Ia PERCUMA dan boleh di dapati dengan setiap set Alcatel OneTouch Idol X+ sementara stok masih ada. Untuk sedikir info dan review pendek tentang BoomBand ini, anda boleh baca di MrJocko Alcatel BoomBand

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.