• Mon. Sep 25th, 2023

Sala Rattanakosin Cafe Chao Phraya River

Sala-Rattanakosin-Bangkok-011

Selepas menyusuri Bot Laju di celah lorong Sungai Chao Phraya, kami di bawa ke lokasi makan malam. Kali ini di Bangkok, MrJocko di bawa untuk makan malam di Sala Rattanakosin Cafe Chao Phraya yang terletak di tepi tebing Sungai. Pemandangan dari restoran Sala Rattanakosin ini memang menakjubkan.

Sala Rattanakosin Cafe

Baca : Menu Makanan Halal di Restoran

Food Review Sala Rattanakosin Cafe Chao Phraya River

Sala Rattanakosin Cafe
Sala Rattanakosin Cafe
Sudah pasti kalau ke Thailand, menu signature banyak lokasi cafe dan restoran adalah menu TomYam. Walaupun setiap tomyam yang di masak di Thailand ada punyai perbezaan, namun anda akan kenal dan cukup rasa untuk membezakan keaslian TomYam di Thailand, berbanding di tempat lain. Sama juga di Sala Rattanakosin, menu tomyam dia memang meletup…

Sala Rattanakosin Cafe

Sala Rattanakosin Cafe
Salah satu menu yang wajib anda cuba di Thailand ialah Pulut Mangga. Jika kebiasaannya, menu pulut mangga ini adalah menu Pulut dan di hidangkan dengan hirisan mangga siam yang manis dan juga sedikit curahan Santan yang disediakan khas untuk menu Pulut Mangga ini. Di sini, santan diletakkan sedikit gula untuk memberikan rasa manis dan ia akan membangkitkan rasa bila dimakan bersama pulut dan buah mangga.

Sala Rattanakosin Cafe

Sala Rattanakosin Cafe

Sala Rattanakosin Cafe
Banyak lagi menu yang dihidangkan di Sala Rattanakosin Cafe Chao Phraya memang menarik. Ayam yang dihidangkan di sini sewaktu kami makan malam, adalah ayam yang diambil dari pengedar daging ayam yang halal. Terima kasih kepada pihak penaja Central Department Store Ltd dan juga Mastercard atas hidangan makan malam yang begitu sedap ini serta layanan yang bertaraf VVIP.
Kalau korang ke bandar Bangkok, anda mesti singgah di Sala Rattanakosin untuk makan malam. Boleh request menu Friendly Muslim atau menu Seafood. Sebab, pengalaman makan malam di sini memang sangat menarik. Bayangkan dengan menu yang sedap, bersama keluarga atau kawan-kawan makan malam sambil menikmati suasana dan pemandangan indah matahari terbenam di persisir Sungai Chao Phraya.

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

2 thoughts on “Sala Rattanakosin Cafe Chao Phraya River”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.