Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Sample Gambar Dari Samsung Galaxy S6 edge Visit Dubai

First time pegang smartphone Samsung Galaxy S6 edge memang mengujakan. Tambah lagi dengan bentuk rekaan jenis edge yang memang ‘curves’ ini menarik minat sesiapa sahaja. Lebih mantap bila spesifikasi smartphone telefon pintar Samsung S6 curve ini adalah antara smartphone yang terbaik dari segi processor, performance dan semestinya kualiti gambar yang cantik dan terang.

Mula-mula kita tengok kualiti gambar selfie dari kamera Samsung Galaxy S6 lengkung ini. Ini adalah hasil rakaman ketika percutian saya ke Dubai, United Arab Emirates. Menarik bukan???

Baca : Lokasi Hard Rock Cafe Dubai

 


Sample Gambar Dari Samsung Galaxy S6 edge Visit Dubai

Gambar Dari Samsung Galaxy S6 edge

Sample Gambar Selfie Galaxy S6 edge
Selfie semasa dalam penerbangan KL Dubai

galaxy_s6_edge_sample_pictures_18
 

Sample gambar untuk makanan di ambil dengan Samsung Galaxy S6. Secara umum, kualiti gambar makanan memang menyerlah, lebih lagi dengan fungsi ‘Foods’ yang akan memberikan hasil yang menarik. Sekali tengok, nampak menyelerakan…

sample Galaxy S6 edge food gallery galaxy_s6_edge_sample_pictures_05 galaxy_s6_edge_sample_pictures_12 galaxy_s6_edge_sample_pictures_15 galaxy_s6_edge_sample_pictures_22
 

Lihat pula hasil dan kualiti gambar yang di ambil pada waktu malam, atau pada masa ‘low light’ kurang cahaya dengan kamera peranti S6 edge. Memang ternyata, kualiti gambar yang diambil pada waktu malam memang masih lagi cantik. Tidak seperti kamera smartphone lain, model Galaxy S6 lengkung ini memang akan buatkan anda puas hati. 

Perlu bawa kamera lagi??? Tak perlu kot….

 

galaxy_s6_edge_sample_pictures_11 galaxy_s6_edge_sample_pictures_16 Galaxy S6 edge
 

Akhir sekali, gambar outdoor yang memang penuh dengan cahaya, memberikan hasil yang sangat menarik. Point, pose dan shot. Mudah ajer kalau guna smartphone Samsung Galaxy S6 curve. Umpama anda membawa kamera professional dan menghasilkan gambar yang terang, jelas dan sharp…

Saya memang sangat berpuas hati dengan kualiti Samsung Galaxy S6 edge.

Kualiti Gambar Galaxy S6 edge galaxy_s6_edge_sample_pictures_09 galaxy_s6_edge_sample_pictures_10 galaxy_s6_edge_sample_pictures_14

Peranti cantik Galaxy S6 ini adalah telefon bimbit yang ‘striking’, mengambil gelaran sebagai telefon pintar paparan berkembar pertama di dunia.

Ini menarik mata, meletakkan rama-rama di perut saya dan membuat saya lemah di lutut. Akhirnya, Samsung telah membuat telefon bimbit yang bukan sahaja dilengkapi dengan pukulan yang kuat, tetapi juga kelihatan hebat.

Berikutan dari Galaxy Note Edge yang memiliki layar melengkung tunggal, Galaxy S6 Edge dikhabarkan untuk beberapa waktu sehingga kedatangannya tidak mengejutkan. ini adalah kemajuan semula jadi untuk teknologi paparan melengkung Samsung.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.