Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Samsung Galaxy J Series 2016 Dengan Pakej Yes4G 30GB

Semakin hari, semakin banyak kandungan yang ada dalam web dan semakin memerlukan data yang banyak. Sama ada and guna media sosial, layari internet atau menonton video, setiap dari aktiviti ini memerlukan penggunaan data yang agak banyak. Sebab keperluan data yang semakin memerlukan, Samsung menawarkan Galaxy J Series 2016 dengan pakej Yes4G 30GB Prepaid.

Samsung Malaysia Electronics dengan bangganya mempersembahkan kepada pengguna Malaysia, smartphone Samsung Galaxy J Series versi 2016. Unit-unit ini dipertingkatkan dari model yang lama dan ditambah pelbagai fungsi menarik untuk kegunaan yang lebih optimun dan terbaik.

Samsung Galaxy J Series 2016 Dengan Pakej Yes4G 30GB

Yang menarik tentang peranti Galaxy J Series versi 2016 ini adalah fungsi baru yang membolehkan pengguna untuk menjimatkan data menggunakan Mod Ultra Data Penjimatan (UDS) yang mampu memampatkan data yang cekap dan menyekat aplikasi latar belakang yang tidak berguna untuk membantu menjimatkan data. Dengan cara ini, pengguna bebas boleh layari laman web kegemaran mereka semaksima yang boleh dengan kapasiti data internet yang terhad.

Penggunaan rangkaian data yang banyak seperti Instagram atau menonton YouTube kegemaran anda tidak lagi akan menjadi penghalang dengan mod UDS. Setakat ini ia telah terbukti menyimpan data dengan cekap sehingga 62% di Instagram dan 46%  di YouTube! Satu ciri yang termasuk dalam Galaxy J Series, ini membolehkan pengguna untuk menjimatkan sehingga purata 50% ke atas data mudah alih mereka serta meningkatkan masa siap sedia bateri dengan dua kali ganda.

Apa lagi fungsi yang menarik? Fungsi penggunaan RAM yang bijak menyebabkan pelayaran lebih pantas dan prestasi akhirnya dipertingkatkan.

Samsung Galaxy J Series 2016

Samsung Galaxy J Series 2016 Dengan Pakej Yes4G 30GB Samsung Galaxy J Series 2016 Dengan Pakej Yes4G 30GB

Samsung Galaxy J Series 2016 Dengan Pakej Yes4G 30GB Samsung Galaxy J Series 2016 Dengan Pakej Yes4G 30GB Samsung Galaxy J Series Bundled with Yes 4G LTE 6

Semua telefon Galaxy J-Series datang dengan standard sokongan Dual-SIM. Ini memberikan pengguna fleksibel untuk mengekalkan nombor sedia ada mereka dan menggunakan satu lagi pilihan nombor baru telco yang berbeza. Fungsi ini adalah sangat sesuai bagi MrJocko yang selalu melancong ke luar negara. Dengan smartphone Galaxy J Series, MrJocko tak perlu keluarkan Sim Card sedia ada, cuma perlu tambah Sim Card tambahan untuk menggunakannya.

“Sebagai salah satu daripada jenama terkemuka dalam inovasi telefon pintar, kami di Samsung mahu memastikan bahawa Galaxy J Series (2016) sesuai dengan keperluan pengguna. Inilah sebabnya mengapa kita juga sangat teruja untuk menawarkan pakej bundle promosi dengan Yes 4G dalam usaha untuk meningkatkan lagi pengalaman pengguna kami,” kata Encik Lee Jui Siang, Naib Presiden, IT & Mobile Unit Perniagaan, Samsung Malaysia Electronics.

Oh ya! Sempena promosi pelancaran Smartphone Galaxy J Series ini bersama dengan pek bundle kad SIM Yes 4G. Pengguna akan menerima pakej Yes 4G LTE percuma Prepaid Kad SIM dengan data 30GB sah untuk 2 bulan. Wow!!! Dengan kelebihan 30GB, anda sebagai pengguna boleh melayari data internet dengan lebih banyak.

Samsung Galaxy J Pakej Yes4G 30GB

Samsung Galaxy J Series Bundled with Yes 4G LTE 8
MrJocko dah cuba teknologi VoLTE ini dan hasil suaranya memang jelas dan video calling yang terang terbaik.

Samsung Galaxy J Series 2016 Dengan Pakej Yes4G 30GB Samsung Galaxy J Series Bundled with Yes 4G LTE 9 samsung-galaxy j7 samsung galaxy j5 samsung galaxy j1

Samsung Galaxy J Series 2016 Dengan Pakej Yes4G 30GB

“Kami amat berbangga kerana dapat membina rangkaian 4G pertama di negara ini dengan liputan sejumlah 85%,” kata Encik Wing K. Lee, Ketua Pegawai Eksekutif YTL Communications Sdn Bhd.

“Sebagai Juara 4G Malaysia, kami telah mengemas kini keseluruhan rangkaian kami dengan perkhidmatan LTE yang lebih maju dah paling lengkap dengan VoLTE (Voice-Over LTE) satu lagi yang pertama di Malaysia. MrJocko dah cuba teknologi VoLTE ini dan hasil suaranya memang jelas dan video calling yang terang terbaik.

Untuk meraikan peristiwa penting ini, kami gembira untuk menawarkan pemilik Samsung J Series (2016) kelajuan 4G LTE pantas menjulang-julang dan Definisi Tinggi Perkhidmatan Voice dibina untuk kami oleh Samsung. Nantikan pelancaran 4G LTE rasmi kami pada 30 Jun 2016 bagi pelancaran pelan perkhidmatan inovatif kami! “

Samsung Galaxy J1, Galaxy J5 dan Galaxy J7 (2016) boleh didapati mulai Khamis, 16 Jun 2016 di semua Samsung Experience Stores dan pengedar bertauliah pada harga runcit yang disyorkan masing-masing pada RM449, RM849 dan RM1,049 (termasuk 6% GST). Kesemua telefon pintar Galaxy J Series ini ditawarkan dalam tiga pilihan warna iaitu Hitam, Putih dan Emas.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk, sila layari www.samsung.com/my.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.