Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Samsung Electronics Mengumumkan Ketibaan Samsung Galaxy Note9 Malaysia

Samsung Electronics Mengumumkan Ketibaan Samsung Galaxy Note9 Malaysia. Siri koleksi ‘Galaxy Note’ ini telah diiktiraf sebagai inovasi terbaru Samsung. Model Galaxy Note9 ini antara model Samsung Mobile yang punya ramai peminat kerana ia adalah telefon pintar premium dan punyai ‘class’ prestasi tersendiri.

“Galaxy Note direka bentuk untuk tahap prestasi, kuasa dan kecerdasan yang terbaik, untuk citarasa pengguna smartphone hari ini “kata DJ Koh, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Bahagian Teknologi Maklumat & Komunikasi, Samsung Electronics.

“Bila melihat peminat smartphone Samsung yang paling setia; kami tahu mereka mahukan semuanya (terbaik), untuk memanfaatkan sepenuhnya dan bermain, jadi, Galaxy Note9 adalah satu-satunya telefon yang dapat memenuhi kehidupan mereka yang sibuk.”

Samsung Galaxy Note9 Malaysia
 

Samsung Galaxy Note9 Malaysia
 

Zaman ini, ramai pengguna terlalu bergantung pada telefon pintar mereka hampir untuk semua perkara sepanjang hari dan setiap hari. Mereka memerlukan peranti telefon pintar yang punyai ‘performance’ paling bagus, kelajuan processor, storan dalaman yang besar, kualiti gambar yang tajam, rakaman video jelas, tidak cepat kehabisan bateri dan punyai pelbagai aplikasi yang boleh seiring dengan perjalanan hidup mereka. Sebab itu, model Samsung Galaxy Note9 dicipta untuk memenuhi keperluan pengguna tegar ini.

Evolusi S Pen ditambahbaik dengan memperluaskan lagi fungsi S Pen. Ia bukan sahaja sebagai alat untuk menulis dan melukis kini meletakkan lebih banyak kuasa dan kawalan di tangan mereka.

Kini dengan sokongan Bluetooth Low-Energy (BLE), S Pen baru memberikan cara yang sama sekali baru untuk menggunakan Galaxy Note9. Dengan hanya satu klik, kini ia mungkin mengambil gambar diri dan gambar kumpulan, slaid, boleh mainkan video serta banyak lagi.

Kamera Pintar Yang Membuat Gambar Sempurna. Galaxy Note9 membina teknologi kamera terkemuka di industri Samsung dengan keupayaan baru untuk merakam moment gambaran yang sempurna.
 

pre-order samsung galaxy note9

pre-order samsung galaxy note9

 

Baca : MrJocko dan Smartphone Samsung

Paparan Infiniti adalah asas warisan reka bentuk Samsung, dan Galaxy Note9 mempunyai paparan tepi paling mendalam yang pernah ada pada Galaxy Note. Fungsi Super AMOLED Infinity Display 6.4 inci memberikan pengalaman multimedia yang sangat mendalam. Paparan Infinity Galaxy Note9 dilengkapi dengan pembesar suara stereo, yang ditala oleh AKG, dan keupayaan untuk menyampaikan audio immersive Dolby Atmos® untuk hasil terbaik.

Galaxy Note9 juga memberikan penggunanya seperti pengguna Personal Computer (komputer Peribadi). Pengguna boleh membuat persembahan, mengedit foto, dan menonton rancangan kegemaran mereka semua dikuasakan oleh telefon mereka. Pengalaman Samsung DeX dengan penyesuai HDMI yang mudah dibawa. Apabila disambungkan ke monitor, Galaxy Note9 boleh menghidupkan desktop maya dan juga berfungsi sebagai skrin kedua yang berfungsi sepenuhnya. Catat dengan Pena S sambil menonton video, atau gunakan Galaxy Note9 sebagai pad jejak, untuk klik kanan, seret dan lepas, dan gunakan pelbagai tetingkap pada monitor.

Samsung Galaxy Note9 akan tersedia di pasaran Malaysia mulai 24 Ogos 2018 di Malaysia dan akan ditawarkan dalam waran pilihan Midnight Black, Copper Metallic dengan Pen S dan Ocean Blue dengan Yellow S Pen.

Harga Galaxy Note9 Malaysia 128GB ialah RM3699 dan Galaxy Note9 512GB ialah RM4599.
 

pre-order samsung galaxy note9
 

Untuk meraikan pelancarannya di Malaysia, Samsung Malaysia Electronics dengan bangga mengumumkan promosi pre-order (pra-pesanan) terhad untuk rakyat Malaysia! Pelanggan yang menempah 512GB Galaxy Note9 akan menerima Gear Sport percuma, Tali Gear Sport dan Pad Pengecas Tanpa Wayar bernilai RM1,531. Sementara itu, bagi pengguna yang menempah 128GB Galaxy Note9 akan menerima Gear Sports percuma bernilai RM1,219.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai promosi hebat ini, Samsung Galaxy Note9 yang baru berkuasa super, lawati https://note9preorder.mysamsungcampaign.com/

Untuk maklumat lanjut mengenai Galaxy Note9, lawati https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-note9/

English Version http://www.blooggers.com/2018/08/samsung-electronics-announced-latest.html

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.