Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Samsung Galaxy S22 Treasure Hunt Campaign Metaverse

Samsung Electronics Co., Ltd hari ini melancarkan Kempen Memburu Harta Karun Galaxy S22 (Galaxy S22 Treasure Hunt Campaign), bertujuan untuk memberikan peminat Galaxy pengalaman unik dalam metaverse, berikutan pelancaran telefon pintar perdana S22 baru-baru ini.

Ditetapkan untuk dijalankan dari 8 hingga 24 April, Kempen Mencari Harta Karun Galaxy S22 terdiri daripada pencarian harta karun, serta acara kandungan yang dijana pengguna eksklusif untuk pasaran terpilih di Asia Tenggara. Pengguna di Malaysia berpeluang memenangi hadiah Samsung Galaxy terpilih, selain Galaxy S22 khas untuk avatar mereka dan syiling ZEPETO untuk pembelian dalam permainan.

Kempen ini dihoskan pada platform My House, kerjasama antara Samsung dan ZEPETO Naver Z – platform metaverse terbesar di Asia, dengan lebih daripada 300 juta pengguna di seluruh dunia.

Baca : Review Smartphone Galaxy S22 Plus Malaysia

Samsung Galaxy S22 Treasure Hunt Campaign Metaverse

 


Samsung Galaxy S22 Treasure Hunt Campaign Metaverse

Samsung Galaxy S22 Treasure Hunt Campaign Metaverse
 

“Di Samsung, kami menyasarkan untuk mencipta inovasi yang boleh disesuaikan untuk memenuhi pelbagai cita rasa. Dengan Kempen Memburu Harta Karun Galaxy S22, kami ingin melibatkan komuniti besar pengguna Gen Z dan milenium di rantau kami, yang meneroka pengalaman yang diperibadikan dalam metaverse. My House, yang menyaksikan lebih 4 juta pelawat pada bulan pertama, menawarkan cara baharu kepada pengguna untuk mereka bentuk rumah impian mereka dan mengalami siri Galaxy S22 dan produk Samsung yang lain dalam persekitaran maya,” kata Olivier Bockenmeyer, Ketua Pemasaran Korporat Serantau, Tenggara Asia dan Oceania di Samsung Electronics.

Pertama kali didedahkan pada CES 2022, peta dunia My House membolehkan pengguna menghiasi rumah mereka sendiri dalam metaverse dengan produk Samsung. Mereka boleh memilih, menyesuaikan dan mengalami lebih 18 produk Samsung dalam ruang maya mereka, daripada TV Gaya Bebas, Neo QLED dan gaya hidup seperti The Frame, kepada Peti Sejuk Bespoke, Jet Bespoke, Air Dresser dan banyak lagi. Pengalaman Mod SmartThings boleh diaktifkan melalui Galaxy Z Flip, di mana pengguna boleh menikmati pesta rumah atau permainan di ruang tamu My House mereka. Disasarkan kepada Gen Z dan milenium yang secara aktif mencari jalan baharu ekspresi diri, platform ini dibina atas usaha Samsung untuk memperkasakan pengguna dengan pengalaman yang sesuai.
 

Samsung Galaxy S22 Treasure Hunt Campaign Metaverse

Samsung Galaxy S22 Treasure Hunt Campaign Metaverse

“Melalui Galaxy S22 Treasure Hunt dan acara kandungan yang dijana pengguna, kami ingin melibatkan lebih ramai pengguna Gen Z dan milenium untuk mencetuskan imaginasi dan kreativiti mereka. Kami berharap dapat menjadi bahagian penting dalam perjalanan berterusan mereka dalam menerokai keperibadian mereka, dan dalam membangunkan pilihan gaya hidup mereka,” tambah Bockenmeyer.

Acara Mencari Harta Karun

Mulai 8 April, pengguna boleh mengambil bahagian dalam acara Treasure Hunt di Jeromy’s House dalam peta My House. Kotak hadiah Galaxy S22 akan muncul setiap 15 minit, untuk masa yang terhad. Pengguna boleh memenangi item kesan S22 dalam apl eksklusif setiap kali mereka menemui kotak hadiah, dan item fesyen maya terhad – jumpsuit Galaxy S22 dan baucar Samsung Malaysia eStore bernilai RM50 apabila mengumpul lapan kotak hadiah.

Peraduan Kandungan Dijana Pengguna Eksklusif untuk Asia Tenggara
Untuk menyertai acara kandungan jana pengguna yang eksklusif wilayah, pengguna boleh mencipta rumah My House mereka yang unik dengan tema Galaxy S22 Treasure Hunt dan berkongsinya pada suapan mereka melalui hashtag #Samsung #GalaxyS22 #Treasurehunt. Penyertaan akan dinilai berdasarkan daya tarikan dan kreativiti estetik, dan 6 penyertaan teratas akan memenangi sama ada Galaxy S22+, Galaxy Watch4 atau Galaxy Buds2.

Pengalaman Hands-On My House

Sebagai sebahagian daripada Kempen, pengalaman My House akan dibawa ke Kedai Pengalaman Samsung terpilih di Malaysia. Pengunjung dijemput untuk mereka bentuk rumah idaman mereka dan mengalami hampir pelbagai rangkaian peranti dan perkakas Samsung yang tersedia melalui unit Galaxy S22 Ultra dalam kedai yang diprapasang dengan ZEPETO.

Untuk maklumat lanjut tentang Kempen Galaxy S22 Treasure Hunt S22, sila lawati:
https://www.samsung.com/my/offer/zepeto-galaxy-s22-treasure-hunt/

Muat turun aplikasi ZEPETO daripada Gedung Google Play

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.