Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Samsung Lancar Galaxy S9 dan Galaxy S9+ Di Malaysia Bersama Park BoGum

Antara smartphone yang ditunggu-tunggu selepas pelancaran Samsung Galaxy Note 8, kini Samsung Malaysia Electronics dengan rasmi melancarkan peranti terbaru mereka. Samsung Lancar Galaxy S9 dan Galaxy S9+ Di Malaysia Bersama Park BoGum, salah seroang aktor lelaki paling terkenal di Korea Selatan yang dibawakan khas sebagai Duta Samsung Galaxy S9 dan Galaxy S9+.

Aktor Park BoGum yang tampil dengan gaya sederhana, memukau lebih puluhan ribu peminat drama Korea Selatan itu bersama-sama dengan pelancaran rasmi Samsung Galaxy S9 dan Galaxy S9+.

Kali ini, Park BoGum sendiri berkongsi pengalaman dan keseronokkan beliau menggunakan Samsung Galaxy S9 bersama-sama peminat bertuah.

Samsung Lancar Galaxy S9 dan Galaxy S9+ Di Malaysia

Samsung Lancar Galaxy S9 dan Galaxy S9+

Peranti smartphone Samsung Galaxy S9 dan Galaxy S9+ ini mula diperkenalkan pada bulan February yang lepas. Model gantian dari model lama Samsung Galaxy S8 dan Galaxy S8+ dilihat lebih menarik dan hebat dengan penambahbaikan dengan kualiti kamera, rekaan dan juga tambahan AR Emoji yang dikatakan antara yang terbaik untuk peminat Emoji, trend masa kini.

Ia juga adalah satu perintis baru dalam jenama Samsung dalam penggunaan ‘mobile phone photography’ dengan memperkenalkan first dual-aperture camera, yang dianggap antara yan terbaik.

Baca Blogpost MrJocko tentang Samsung Galaxy S9 minggu lepas http://www.mrjocko.com/2018/02/galaxy-s9-dan-galaxy-s9-di-malaysia.html

Fungsi Dual-aperture kamera di Galaxy S9 dan Galaxy S9+ ini memberikan kualiti gambar ‘low light’ gelap yang lebih jelas dan terang. Ini antara fungsi yang memang di cari oleh semua pengguna smartphone dan juga photographer professional.

Satu lagi yang diperkatakan tentang Samsung Galaxy S9 dan Galaxy S9+ ini ialah kemampuannya dalam mencipta ikon virtual menyerupai sesiapa sahaja. Ia dikenali sebagai AR Emoji, di mana Emoji yang bergerak dan boleh digunakan untuk kegunaan Facebook, Instagram, Twitter dan banyak lagi dalam ‘instant messages’.

Samsung Lancar Galaxy S9 dan Galaxy S9+ Di Malaysia

Samsung Lancar Galaxy S9 dan Galaxy S9+ Di Malaysia

Samsung Lancar Galaxy S9 dan Galaxy S9+ Di Malaysia

Smartphone Galaxy S9 ini ditambahbaik dengan saiz skrin 5.8 inci QHD+ Infinity Display, yang sama kualiti dengan yang terdapat pada Galaxy Note 8. Model Galaxy S9+ lebih aktif dengan saiz skrin 6.2in curved Super AMOLED dengan spect ratio 18.5:9 yang sememangnya menjadi kesukaan ramai peminat smartphone.

Lebih menarik, peranti ini dilengkapkan dengan dua loud speaker ‘tuned by AKG’ yang mana ia boleh diserasikan dnegan kualiti bunyi Adobe Atmos Audio. Fungsi ini akan memberikan bunyi virtual yang lebih baik dari sebelumnya.

Untuk kamera, Galaxy S9, punyai sensor dual-aperture 12MP, manakala Galaxy S9+ punyai setup dua kamera terbaik. Sensor utama pada Galaxy S9+ adalah sensor dual-aperture 12MP yang terkenal, yang boleh bertukar antara F1.5 dan F2.4 aperture, sementara yang lain ditetapkan pada F2.4.

Kamera pada kedua-dua model juga mempunyai penstabilan imej optikal (OIS) serta kedua-dua laser dan autofokus dwi-pixel.

Satu keserupaan pada kedua-dua telefon adalah chipset Exynos 9810. Walau bagaimanapun, Galaxy S9 akan mempunyai 4GB RAM, manakala Galaxy S9+ akan mempunyai memori sebanyak 6GB. Di bahagian depan, kedua-dua S9 dan S9 + mendapatkan kamera F1.7 8MP dengan autofocus.

Samsung Galaxy S9 dan S9+

Samsung Lancar Galaxy S9

Mereka juga mempunyai keupayaan untuk merakam video dalam ‘Super Slow-Mo’, atau 960 bingkai sesaat. Ini membolehkan anda merakam dan mengembangkan masa 0.2 saat, ke dalam video enam saat.

Dengan pelancaran itu, Galaxy S9 dan S9 + kini boleh didapati dalam ungu ungu, tengah malam hitam, dan biru karang. Walau bagaimanapun, versi 256GB Galaxy S9 + hanya akan tersedia pada tengah malam hitam.

Galaxy S9 hanya boleh didapati dengan 64GB (RM3,299), manakala Galaxy S9 + boleh didapati dengan 64GB (RM3,799), 128GB (RM3,999), dan 256GB storan (RM4,399).

Layari Samsung Mobile Malaysia

Untuk meraikan pelancarannya di Malaysia, Samsung Malaysia Electronics akan menembusi promosi roadshow yang terhad di Pavilion KL, Queensbay Mall Penang, dan Aeon Bandar Dato Onn, Johor Baru.

Dari 16 hingga 18 Mac, pelanggan yang membeli Galaxy S9 baru atau S9 + akan layak menerima hadiah eksklusif dari Samsung.

Hadiah ini termasuk penderia wayarles tanpa wayar Samsung percuma bernilai RM279 (terhad kepada 2,300 unit).

Pelanggan juga boleh mendapatkan diskaun 30% untuk pembelian Samsung Gear Sport, dan RM50 dari Cover View LED, Standing Clear Cover, atau Cover Alcantara.

Terdapat juga program perdagangan yang membolehkan pelanggan untuk berdagang dalam peranti terpilih dengan nilai perdagangan tambahan sebanyak RM400, dan Pelan Pembayaran Mudah 0% yang ditawarkan 12 bulan.

Di samping itu, pelanggan yang membeli Galaxy S9 atau Galaxy S9+ dan mengaktifkan akaun Bixby, Samsung, dan Samsung Pay mereka juga akan menerima 1,500 Mata Ganjaran Samsung.

Baca juga : MrJocko dan Samsung

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.