Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Model Telefon Terbaru Samsung Model Galaxy A8 Dan Galaxy A8+

Samsung Malaysia Electronics hari ini mengumumkan penambahan terbaru kepada siri Model Galaxy A iaitu Telefon Terbaru Samsung Model Galaxy A8 Dan Galaxy A8+ (keluaran tahun 2018). Dengan ciri-ciri harian tambahan, siri Galaxy A baru katanya bergaya, praktikal dan mudah berbanding sebelum ini.

“Dengan pengeluaran model Samsung Galaxy A8 (2018) dan A8+ (2018) ini, kami membawa ciri-ciri kegemaran pelanggan-pelanggan kami dari telefon pintar perdana kami, seperti Paparan Infinity dan kamera depan Dual pertama kami dengan Live Focus, untuk siri Galaxy A kami sudah terkenal dengan reka bentuk premium “, kata Encik KM Liew, Ketua IT & Perniagaan Mobile, Samsung Malaysia Electronics.

“Samsung Galaxy A8 (2018) dan A8+ (2018) contoh dedikasi berterusan kami untuk memenuhi keperluan kami pengguna dengan menggunakannya dengan lebih banyak pilihan dan kemudahan.” Tambahnya

Baca : Telefon Pintar Terbaik dari Samsung Malaysia

  

Model Telefon Terbaru Samsung Model Galaxy A8 Dan Galaxy A8+

Model Telefon Terbaru Samsung Model Galaxy A8 Dan Galaxy A8+
 

Kali ini, dengan adanya Dual Kamera Hadapan terdiri daripada dua kamera berasingan supaya anda boleh guna fungsi ‘LIVE FOCUS’ yang canggih. Apa dia LIVE FOCUS? Ia adalah fungsi yang terbina dalam kamera Samsung Galaxy yang baharu untuk membolehkan anda mudah menyesuaikan kesan bokeh sebelum atau selepas anda mengambil gambar untuk membuat imej yang berkualiti tinggi.

Dari siang ke malam, kamera canggih Galaxy A8 akan memastikan anda merakam imej yang tajam, walaupun dalam keadaan cahaya rendah. Peranti baru ini juga membolehkan anda untuk menyesuaikan gambar anda dengan pilihan menyeronokkan. Jangan lupa, ada juga fungsi Mod Makanan dalam kamera Galaxy A8 dan Galxy A8+.

Biasanya, rakaman video yang bergegar akan buatkan kita tidak puas hati dengan kualiti footage yang diambil. Tapi dengan Galaxy A8 dan Galaxy A8+, ia akan memberi kualiti terbaik kerana dilengkapi dengan teknologi video penstabilan imej digital (VDis), dan dengan ciri-ciri Hyperlapse tambahan.

 

Model Telefon Terbaru Samsung Model Galaxy A8 Dan Galaxy A8+ Model Telefon Terbaru Samsung Model Galaxy A8 Dan Galaxy A8+ Model Telefon Terbaru Samsung Model Galaxy A8 Dan Galaxy A8+ Model Telefon Terbaru Samsung Model Galaxy A8 Dan Galaxy A8+

 

Kepada kaki movie atau yang suka tonton video, apabila menonton filem atau bermain permainan, terkini peranti Galaxy A menetapkan standard baru untuk hiburan tanpa gangguan, pengalaman menonton yang menyeronokkan dengan pengalaman The Infinity Display, paparan melampaui bezel dengan nisbah paparan 18.5 :. 9 mendalam, supaya anda boleh melihat seluruh tempat kejadian di skrin anda Galaksi A8. Skrin yang luas ini disokong dengan kaca melengkung ergonomik di bahagian belakang dan depan. Galaxy A8 (2018) dan A8+ (2018) boleh didapati dalam tiga warna termasuk hitam, emas dan orkid kelabu yang sesuai dengan gaya peribadi anda.

Kedua-dua peranti akan terus memaklumkan kepada anda dengan Paparan Always On, bermakna anda boleh mendapatkan maklumat dengan pantas tanpa membuka kunci telefon anda. Dengan Samsung Pay, tak perlu lagi bawa wang atau dompet. Peranti ini menyokong Transmission Secure magnet ( MST) dan Near Field Communication (NFC). Sebab itu, Galaxy A8 (2018) dan Galaxy A8+ (2018) boleh digunakan mana-mana sahaja untuk membuat pembayaran dengan mudah. Setiap transaksi melalui Samsung Pay adalah sangat mudah tetapi sangat selamat. ​​Apa yang diperlukan adalah satu ‘swipe’ dan satu imbasan cap jari.

samsung galaxy A8 specs

 

Peranti-peranti ini dikemaskan dengan kelebihan ‘kalis air dan kalis debu IP68’. Selain ini, ia juga boleh menahan unsur-unsur, termasuk peluh, hujan, pasir dan debu yang menjadikannya sesuai untuk hampir apa-apa aktiviti atau situasi. Galaxy A8 (2018) dan A8+ disokong dengan kad microSD supaya korang boleh menambah sotan tambahan sehingga 256GB. Untuk info, model ini adalah yang pertama dalam siri untuk menyokong Samsung Gear VR.

Nak beli? Tunggu dulu. Samsung Galaxy A 8 (2018) dan Samsung Galaxy A8+ (2018) akan  mula dipasarkan pada Januari 2018. Maklumat lanjut layari Samsung Galaxy-A8

Baca juga MrJocko dan Gadget Samsung Malaysia

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.