Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Samsung Perkenal Galaxy Note 10.1

Aku memang teringin nak beli Samsung Galaxy Note. Tapi apakan daya, harga Galaxy Note baru di Malaysia masih lagi dalam lingkungan harga yang mahal, sesuai dengan kredibiliti dan specs yang ada padanya. 
Alih alih sehari dua lepas, Samsung mengumumkan pelancaran Samsung Galaxy Note 10.1, yang sudah diperluaskan dengan pelbagai pengalaman yang ada pada Galaxy Note. So, aku nak share sedikit info pasal Galaxy Note 10.1 ni. Boleh kita share sama-sama specs baru Note 10.1.
Dengan paparan yang besar, GALAXY Note 10.1 menyediakan fungsi multi-skrin untuk memaksimumkan kecekapan dalam kerja pembelajaran penuh kreatif. Kemudahan ini membolehkan seseorang untuk melakukan yang tugas multi-taking yang sebenar seperti melihat halaman internet, video atau lain-lain aplikasi sebelah menyebelah semasa menulis atau lakaran idea anda dalam masa yang sama. Boleh aku kata benda ni membolehkan korang buat dua tiga kerja dalam satu masa. 

GALAXY Note 10.1 ada ciri-ciri Note S, alat yang unik dan berkesan yang membolehkan anda menggabungkan nota atau lakaran bersama-sama dengan kandungan laman web, imej dan lain-lain media digital ke dalam papan cerita sendiri yang peribadi. Ia memberikan anda satu cara baru untuk mencipta cerita sebagai Nota S menyediakan pelbagai sedia untuk menggunakan ‘template’ seperti minit mesyuarat, resipi, kad, diari, majalah dan banyak lagi. Juga, tangan-lukisan bentuk geometri boleh sempurna didigitalkan dengan menggunakan fungsi Padanan Bentuk, yang membantu pengguna untuk membuat lakaran idea yang lebih teratur dan papan cerita.

Tiada maklumat penuh lagi mengenai Galaxy Note10.1 tetapi apa yang aku baca di internet antara fungsi dan spesifikasi Galaxy Note 10.1 adalah :

Paparan dan S Pen: Galaxy Note 1280 x 800 TFT LCD skrin sentuh paparan, yang menyokong S Pen stylus. Berbeza daripada Tab Galaxy 2 (10.1), Galaxy Note mendapat pilihan input tambahan melalui pendigit. Ia akan membantu pengguna menulis teks dan menarik grafik dan lakaran tepat pada skrin dengan mudah.

Pemprosesan: Galaxy Note akan mendapat kuasa daripada pemproses 1.4GHz dual core. Ia adalah jauh lebih baik daripada 1GHz pemproses dwi teras Tab Galaxy 2 (10.1), versi kedua Tab Galaxy 10,1, yang Samsung mengumumkan di MWC 2012. Terima kasih kepada pemproses dengan lebih baik, tidak akan ada kegagalan prestasi dengan PC tablet. 

Memori: Apabila datang kepada RAM, Galaxy Note 10.1 ciri-ciri 1GB standard RAM. Peranti menyusunatur 64GB memori pada papan.Terdapat juga slot microSD untuk mengembangkan penyimpanan menggunakan kad memori luaran.

Sistem Pengoperasian: Nota Galaxy 10.1 datang dengan Android 4,0 Cream Sandwich Ais, versi yang terbaru dan yang amat ditunggu OS mudah alih Google. Samsung hanya membawa Ice Cream Sandwich pada Tab Galaxy yang 10.1 dengan menaik taraf kedua, mengumumkan di MWC 2012.

Kamera: Nota Galaxy dilengkapi dengan kamera 3 megapiksel belakang menghadap untuk kegunaan umum. Alat ini juga akan memasang kamera 2 megapiksel depan untuk membuat persidangan video dan chat. 

Kesambungan: Samsung merancang untuk melepaskan Wi-Fi sahaja dan HSPA + versi Galaxy Note. Akan ada Bluetooth dan USB port pada peranti.

Apa yang membuat ia besar?

S-Pen: Tekanan sensitif Pen S-ciri utama Nota Galaxy 10,1. Bersama-sama dengan versi yang direka khas pramuat Adobe Photoshop Touch, Idea Adobe dan lain-lain item perisian grafik, pengguna boleh menarik grafik dan lakaran dan menyunting imej pada peranti agak luar biasa. S-Pen akan bekerja baik pada skrin yang sangat responsif Nota Galaxy.  

Paparan besar: ciri mercu tanda Galaxy Nota 10,1 ‘adalah paparan yang besar. Nota Galaxy mempunyai paparan dengan hampir dua kali ganda saiz versi asalnya. Paparan TFT LCD mempunyai resolusi WXGA untuk imej yang lebih jelas. 
Kelebihan: Nota Galaxy yang besar mempunyai rupa yang licin dan berkilat yang boleh kita harapkan daripada Samsung. Apabila ia datang kepada aspek aestetik, Nota Galaxy baru 10.1 boleh menggelepar banyak pemimpin semasa dalam pasaran tablet. Apapun, ia bagus untuk melihat tablet dengan panel berkilat belakang dan bezel buttonless.
Untuk info lanjut, korang google la yer…
Sumber : Internet
3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.