Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Samsung Perkenal Neo QLED 8K Dan Neo QLED TV Di Malaysia

Samsung Malaysia Electronics Perkenalkan Neo QLED 8K Dan Neo QLED TV Di Malaysia. Meraikan koleksi produk elektronik terbaharu mereka di Pameran Media TV Neo QLED 8K, satu persidangan pengalaman dengan produk terhebat dan paling unik yang ditawarkan oleh Samsung, termasuk penampil khasnya, TV Neo QLED 8K yang menakjubkan.

Menmpersembahkan gambar dan bunyi yang paling murni ke ruang kediaman anda, rangkaian TV Neo QLED 8K baharu adalah lebih daripada sekadar televisyen, ditunjukkan melalui senarai ciri yang luas. Ia boleh menjadi konsol permainan, SmartHub untuk mengawal rumah, teman bersenam, atau malah stesen kerja yang produktif, semuanya dikuasakan oleh teknologi yang mengutamakan rakyat Samsung.

Baca : Kehebatan Smart TV Samsung QLED

Samsung Neo QLED 8K

 


Samsung Perkenal Neo QLED 8K Dan Neo QLED TV Di Malaysia

samsung unveils new neo qled 8k tv

samsung unveils new neo qled 8k tv
 

“Dengan 16 tahun berturut-turut berada di barisan hadapan pembuatan TV dan lapan lagi sebagai peneraju utama dalam pasaran bar bunyi global, Samsung memahami tanggungjawab yang dipegangnya,” kata Jimmy Tan, Ketua Elektronik Pengguna Samsung Malaysia Electronics. “Pemahaman ini adalah sebab mengapa Samsung kekal komited kepada visi ‘Bersama untuk Hari Esok’ yang mendorong inovasi ke arah masa depan di mana pengalaman yang berkaitan dan boleh disesuaikan sejajar dengan gaya hidup yang berbeza untuk memupuk kemajuan bagi kedua-dua planet dan rakyatnya.”

Rangkaian baharu TV Neo QLED 8K dilengkapi dengan Quantum Matrix Technology Pro (dengan Quantum Mini LED) dan Shape Adaptive Light Control untuk mengeluarkan butiran yang lebih halus dalam kontras yang lebih besar.

LED Mini Kuantum, pada saiz 1/40 daripada LED biasa, memancarkan warna yang lebih terang dan hitam paling dalam, mengurangkan mekar dan meningkatkan kejelasan keseluruhan untuk tontonan yang lancar. Manakala Kawalan Cahaya Adaptif Bentuk yang disokong AI harus memetakan objek dalam skrin dengan tepat dan melaraskan pencahayaannya untuk mendorong rendaman dalam setiap kali.

Untuk menangkap pengalaman sinematik penuh, TV Neo QLED 8K turut direka bentuk dengan Dolby Atmos Experience Sound untuk mencipta rasa kedalaman yang realistik dalam audio. Walau apa pun, sama ada malam filem bersama keluarga atau hanya bermain dengan rakan-rakan, imej yang tiada tandingan dan skap bunyi 3D daripada rangkaian TV Neo QLED 8K dan Soundbar siri Q akan menjadikan parti itu satu detik yang pasti untuk diingati.
 

samsung unveils new neo qled 8k tv

samsung unveils new neo qled 8k tv

samsung unveils new neo qled 8k tv
 

Sejak pandemik Covid-19, kehidupan manusia seluruh dunia berubah dengan ketara. New Normal, menjadikan aktiviti kehidupan, cara kerja dan perjalanan hidup seharian kita adakalanya banyak berada di rumah. Samsung TV, pasti akan jadi peneman anda terbaik.

Cara kerja hibrid dan persekolahan menjadi standard bagi kebanyakan orang, kami kini mempunyai fleksibiliti yang lebih besar untuk menjadi produktif semasa berada di rumah, dan TV Neo QLED 8K hanya memudahkan perkara ini.

Ciri PC ke TV pada televisyen membolehkan pengguna menyambungkan komputer mereka dari jauh untuk berfungsi pada skrin yang lebih besar – dengan mudah memasang hamparan, dokumen, tab penyemak imbas atau kesemuanya sekali gus dengan ciri Multi View.

Selain itu, Multi View juga membolehkan pengguna menyambungkan berbilang peranti ke televisyen dan dipaparkan serentak dengan sehingga empat tingkap pada skrin besar. Dengan ketersambungan yang lebih luas dalam fikiran, TV Neo QLED 8K juga menyokong gandingan berbilang peranti melalui Samsung DeX dan Microsoft 365 yang tersedia pada menu Ruang Kerja televisyen.
 

samsung unveils new neo qled 8k tv

samsung unveils new neo qled 8k tv

samsung unveils new neo qled 8k tv

samsung unveils new neo qled 8k tv
 

Secara peribadi, kami sendiri teruja dengan inovasi produk terbaru Samsung ini. Rangkaian model TV, Soundbar, Peti Sejuk, Vacuum Cleaner, Aircond dan banyak lagi dicipta bukan sahaja untuk keselesaan hidup pengguna, malah untuk penggunaan yang maksima dengan teknologi Hijau untuk alam sekitar.
 

samsung unveils new neo qled 8k tv

samsung unveils new neo qled 8k tv

samsung unveils new neo qled 8k tv
 

Pameran produk Consumer Electronics (CE) yang paling membanggakan Samsung yang menyerlahkan Neo QLED 8K TV bersama produk terkenal lain seperti projektor The Freestyle, The Frame, The Sero, The Seriff, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, pada terasnya, acara itu merupakan mercu suar yang bersinar untuk visi ‘Together for Tomorrow’ jenama itu yang jelas terkandung dalam semua produk yang ditunjukkan di atas lantai.

Samsung kekal komited terhadap visi ‘Together for Tomorrow’ mereka pada TV Neo QLED 8K baharu melalui pembungkusan mesra alam pelbagai guna dan alat kawalan jauh berkuasa solar. Wow!!!

Untuk informasi anda, kami kongsikan senarai model dan harga untuk seleksi model Samsung Neo QLED terbaru 2022.

85’’ Neo QLED 8K QN900B RM49,999
75’’ Neo QLED 8K QN900B RM34,999
65’’ Neo QLED 8K QN900B RM23,999
85’’ Neo QLED 8K QN800B RM33,999
75’’ Neo QLED 8K QN800B RM24,999
65’’ Neo QLED 8K QN800B RM18,999
55’’ Neo QLED 8K QN700B RM12,499

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.