Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Samsung SUHD TV Inovasi Ultra High Definition Smart TV

Samsung memang jenama yang terbaik setakat ini dan tidak keterlaluan kalau MrJocko kata, banyak produk jenama Samsung ini meneraju jenama lain di pasaran alat elektronik di Malaysia. Kini, Samsung Malaysia Electronic selangkah lagi di hadapan dengan memperkenal dan melancarkan model terbaru mereka Samsung SUHD TV Inovasi Ultra High Definition Smart TV

MrJocko dan Man Raja Lawak dijemput untuk sama-sama menyaksikan majlis Pelancaran Samsung SUHD TV bertempat di Pavilion Kuala Lumpur. Majlis pelancaran SUHD TV ini disempurnakan sendiri oleh Mr Lee Sang Hoon, Presiden Samsung Malaysia.

Samsung SUHD TV Inovasi Ultra High Definition Smart TV

Samsung SUHD TV

Samsung SUHD TV

Inovasi Ultra High Definition Smart TV
Samsung SUHD TV : Inovasi Ultra High Definition Smart TV

 

Samsung-SUHD-TV-Launch-New-Smart-TV

 

 

Inovasi TV jenama Samsung ini semakin maju kehadapan dengan melebihi jangkaan ramai peminat ‘gambar’ yang terhasil di kaca TV dengan kualiti gambar yang jauh lebih terang dan jelas, serta warna yang lebih padat dan nyata, umpama melihat kehidupan yang sebenar.

 

Dengan penambahan kualiti pada model terbaru TV Samsung SUHD termasuk untuk model baru ini, produk Samsung SUHD TV ini diharap memberikan kepuasan maksima kepada peminatnya. Dengan rekaan berbentuk lengkung (Curve) serta rekaan luaran yang menarik, sesiapa sahaja pasti akan tertawan dengan model terbaru TV dari Samsung ini.

 

Untuk kali ini, Samsung memperkenalkan model Samsung TV model Samsung SUHD TV 55JS8000, Samsung SUHD TV 65JS9000 dan Samsung SUHD TV 78JS9500.

 

Untuk model ‘S’ dari Samsung ini, ia bermaksa produk Premium untuk keluaran TV dari Samsung. Produk TV dari Samsung ini sudah pasti akan sesuai untuk TV Cable di rumah, Pemain DVD atau Blue Ray anda serta saluran rancangan TV Nasional di Malaysia.

Samsung SUHD TV  Malaysia

Launch-of-Samsung-SUHD-TV

 

Samsung-SUHD-TV-Launch-New-Smart-TV

 

Samsung-SUHD-TV-Launch-New-Smart-TV

 

 

MrJocko sendiri teruja bila melihat warna, terang serta kasil gambar yang dipancarkan oleh model Samsung SUHD ini dalam ketiga-ketiga model yang dilancarkan pada hari ini. Kalau ikutkan hati, nak sahaja ambil satu model SUHD TV 78JS95000 yang bersaiz 78 inci untuk pengalaman menonton terbaik di rumah. 

 

Untuk info, harga bagi model Samsung SUHD TV ini ialah seperti berikut : 

SUHD TV 55JS8000 = RM9,999 (termasuk GST 6%)

SUHD TV 65JS9000 = RM24,999 (termasuk GST 6%)

SUHD TV 78JS9500 = RM39,999 (termasuk GST 6%)

 

Antara yang menarik tentang SUHD TV terbaru ini ialah Smart TV terbaru ini dilengkapi dengan fungsi yang didatangkan dengan sokongan TIZEN, memudahkan pengguna untuk akses ke content pilihan mereka. 

Samsung SUHD TV  

SUHD TV ini juga sebenarnya adalah nano-crystal teknologi yang memberikan 64 lebih ekspresi warna berbanding Smart TV yang biasa. Rekaan terkini ini juga mengandungi Samsung Smart Hub untuk anda yang suka bermain, Quick Connect untuk semua produk Samsung menggunakan BLE (Bluetooth Low Energy) yang membolehkan anda berkongsi video anda dari SmartPhone Samsung terus ke SUHD TV Samsung.

 

Tidak hairan lah kalau Samsung Model 78JS9500 baru-baru ini telah menerima Anugerah Ubergizmo’s Best Of CES Award, Digital Trends’ Best Television at CES 2015 dan juga CES Editors’ Choice Award 2015 oleh www.Reviewed.com

 

MrJocko memang puas hati dengan kualiti gambar model-model SUHD TV terbaru ini. Anda bagaimana? Cuba dulu dan alami pengalaman Smart TV sebenar dengan model Samsung SUHD ini.

 

Samsung SUHD TV : Inovasi Ultra High Definition Smart TV

 

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.