Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Sarawak Trip – Part2 Damai Beach Resort

We safely arrived at Damai Beach Resort at 4.00pm. From Airport ke Damai perjalanan jauh jugak la. Kalau naik Teksi dari Airport kena charge RM100.00
Lepas check-in, kami trus ambik shower and rest in the room “in a glance”. Because time is very da limited, jam 5.00pm baru we all jalan2 out the beach. Nak kejar masa takut tak sempat nak bergambar kan????
Menyedut fresh air dan views of Mount Santubong sebagai background Damai Beach Resort memang memberikan kepuasan. The original plan was we out for dinner around Santubong, but we cancel it last minutes. Pasal tak der transport. Kalau naik teksi, pegi balik mahal. Lagipun kami malas nak out with the shuttle van to the nearer restaurant. Kebetulan kami tengok buffet kat cafe Damai Beach is only RM45 per pax.

Dah habis pictorial session on the beach, we headed  to cafe for dinner. As early as 6.30pm hours we dah start diner. Menu memang best with seafood, lamb and black pepper. Dah abis diner, tiba2 hujan turun dgn lebat. Really heavy rain. Dah tak boleh dah nak jalan jalan sekitar hotel dan resort. So, we decided to continue to back room, layan tv …


Dah memang tak der aktiviti, kami lepak dalam bilik jer la. Mungkin esok kami jalan-jalan lagi sebelum pindah ke Majestic Hotel, Kuching.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.