• Fri. Sep 22nd, 2023

Saya Berjaya Kumpul Duit RM1.8 Juta

IMG_20140122_153553-711542

Tugas MrJocko sebagai Career Manager bermula Ogos 2013 memberikan rezeki yang lebih sedikit berbanding sebelumnya. Dengan kenaikkan dari Supervisor kepada Manager, rezeki untuk bulan bermula Ogos lebih sedikit berbanding sebelumnya. Pun begitu, kerja mesti diteruskan, tak boleh buat kerja secara lewa. Hasilnya, rezeki untuk tahun 2013, MrJocko berjaya kumpul sales sekitar RM1.8 juta dan berjaya untuk layak ke NSC Trip 2 ke Korea Selatan.

Dalam kerjaya sebagai Perunding Kewangan seperti MrJocko, kejayaan dinilai berdasarkan sales yang kami buat. Sangat simple. Tak perlu cakap berbuih hebat pemidato, tak perlu perancangan rapi dan teratur, tak perlu bodek boss atau upline. Semuanya bergantung kepada jumlah sales.

Sekiranya pada bulan Januari ini, anda berjaya dapatkan satu sales bernilai RM10 juta, anda sebenarnya sudah berjaya untuk dapatkan Trip Challenge tertinggi dan sudah boleh cuti selama 11 bulan. Best tak?

 

 

Beginilah cara MrJocko kerja. Kerja yang fleksibel mencari klien untuk melabur dan tambah pendapatan dalam Unit Amanah dan menjaga akaun mereka sebaik mungkin. Alhamdulillah, kalau kita sebagai orang yang bertanggungjawab menjaga akaun mereka buat yang terbaik, klien akan terus melabur dan melabur.

Untuk tahun keempat, MrJocko masih berjaya dapatkan kepercayaan klien. Di samping itu, tahun lepas MrJocko berjaya mengajak 5 rakan untuk sertai agensi MrJocko buat kerja parttime. InsyaAllah, peluang untuk belajar menjadi sebagai Perunding Amanah seperti MrJocko terbuka untuk semua.

InsyaAllah, tahun ni kalau tiada aral, MrJocko ke negara K-Pop Korea Selatan. Nampaknya kali kedua MrJocko ke sana. Harap dapat pengalaman baru bercuti di sana. Anda pun boleh. Berminat untuk kerja parttime dengan waktu yang sangat minima, sila hubungi MrJocko ditalian telefon dan email.

Glamorous MrJocko

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.