Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Impian Saya Nak Jadi Travel Blogger Malaysia Terkenal

Impian Saya Nak Jadi Travel Blogger Malaysia Terkenal. Permulaan saya menulis blog sekitar tahun 2000 – 2003 dulu, saya tidak pernah impikan tentang karier sebagai penulis blog travel seperti sekarang. Di awal pembabitan saya dalam dunia penulisan blog, bermula dengan laman page Yahoo Geocities dan Diary yang kemudiannya beralih kepada Blogspot pada sekitar tahun 2006.

Sejak membaca beberapa kisah penulis blog travel, saya mula pasang cita-cita untuk menjadi Travel Blogger Malaysia Terbaik. Peringkat awal, target saya untuk menulis tentang travel (kembara) di Malaysia serta berkongsi tips, info, maklumat percutian, harga bilik hotel, pakej pelancongan dan segalanya berkaitan travel di Malaysia.

Baca : Bagaimana Saya Jana Income Dengan Blog

travel blogger malaysia terbaik

  

Travel Blogger Malaysia Yang Terkenal

Rasanya secara peribadi, belum ada lagi travel blogger terbaik di Malaysia kerana niche market kita masih kecil. Tetapi, ramai travel blogger yang saya lihat boleh jadi terbaik kerana ramai diantara mereka yang semakin hari semakin bagus dalam penulisan dan cerita travel mereka.
 

travel blogger malaysia travel blogger malaysia travel blogger malaysia travel blogger malaysia travel blogger malaysia

 

Media Trip ke Dubai, Indonesia dan Bohol

Antara yang MrJocko belajar ketika berjumpa beberapa kali dengan penulis Blog serata dunia seperti dari Australia, Philippines, Korea dan Jepun, penulis Blog di Malaysia masih lagi kurang daya kreativiti berbanding mereka. Gaya penulisan dan fokus penulis blog antarabangsa berbeza dengan scoop penulisan blogger Malaysia.

Yang lebih menarik, jika anda penulis blog seperti di Philippines, Australia, Korea dan Jepun, hasil dari penulisan blog boleh dianggap sangat berbaloi dan bernilai berkali ganda berbanding di Malaysia.

Travel Blogger Malaysia Yang Terbaik

travel blogger malaysia travel blogger malaysiatravel blogger malaysia

AABC di Bangkok yang dihadiri wakil blogger antarabangsa

Alhamdulillah, kini setelah beberapa tahun bergiat aktif dan menuju ke arah penulisan blog secara professional, rezeki dan jemputan untuk sertai Media Trip dan FAM Trip anjuran Tourism semakin bertambah.

Kini, bukan hanya jemputan sertai Media Trip sebagai Travel Blogger Malaysia Terkenal, tetapi MrJocko juga dijemput untuk menghadiri event sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Melaka, Ipoh, Pulau Pinang dan juga Johor Bahru. 

Tak lupa banyak juga produk yang sempat MrJocko review samada produk mainan kanak-kanak, gadget untuk travel, makan dan semestinya hotel dan juga pakej pelancongan ke serata dunia. 

Baca : Who Is Travel Blogger

Travel Blogger Malaysia Terbaik

travel blogger malaysia

 

MrJocko masih lagi belum sampai tahap yang terbaik, namum cita-cita untuk menjadi Travel Blogger Malaysia Terkenal akan menjadi fokus utama selepas ini. Setelah merentasi Malaysia dengan Tourism Malaysia, kini MrJocko giat kembara sekitar negara ASEAN, Asia dan semakin menghampiri negara Eropah, InsyaAllah.

Doakan kejayaan MrJocko untuk projek seterusnya, meneroka keindahan dan keunikkan melancong ke negara Eropah sebagai Travel Blogger Malaysia Terkenal.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.