Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Sekali Lihat Macam Singapore

Sekali Lihat Macam Singapore

Skang tgh tunggu wife aku balik dr ofis.

Aku baru prasan, skang ni kalau korang pusing2 satu KL, korang takkan tgk umah teres lagi dah. Byk bangunan baru smua berkonse Kondo, Apartment serta ala2 Flat yg comel sket.

Paling byk aku prasan area Pantai Dalam, Sungai Besi, Cheras jugak area Wangsa Maju.

Kalau ader pun umah teres sure harga cecah RM500k. Tu paling rendah, kalau tak senang2 cecah RM1mil.

Umah ala Kondo plak, standard harga min RM300k, apartment dlm sekitar RM250k, tu pun jenis studio yg size ala2 otel. Flat??? Aku rasa area Pantai Dalam tu jer. Harga aku tak sure, maybe dlm RM150k kot. Tu pun pasal subsidi dr gomen.

Eh! Aku nak citer pasal aper ni??? Melalut lak hahaha…

Aku nak share je, mana tau korang nak beli umah baru. Bleh pk2 samada nak duk KL, pinggir KL atau duk ujung jauh nun sana. Yer la, aku agak org yg keja tgh2 bdr KL cam aku payah betul nak wat decision, kat mana nak beli umah?

Kang beli jauh dr ofis, penat lak drive atau naik moto ke ofis. Kater la sejam. Jauh tu nak gerak. Tu blum masuk jln ujan, jammed luar biasa dan lain2.

Nak beli dlm KL, gaji cam aku ni, mana cukup? Nak beli kalau mampu pun, mahu satu bulan kena deduct RM1000++. Aiyooo… Blum masuk nak byr bills lain.

So, pandai2 la korang buat decision. Ader pro n con kalau korang beli dlm KL atau luar KL. Masing2 punya citarasa dan budget yg terhad. Tp kalau nak beli umah, skang masa terbaik coz interest masih di tahap yg rendah.

Kalau mampu beli jer 2 – 3 bijik buat investment bleh collect sewa…

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.