Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

servis kereta dan SHOPPING


Patut servis kereta sebelum balik kampung. Tapi aku servis selepas balik kampung. Terbalik plak. Pasal sebelum balik aku buat minor servis jer. Bila dah balik KL tiba2 aircond kereta bleh rosak plak. Sib baik rosak kat tol Bentong masa on da way balik KL. Tak lah teruk sangat. Kalau masa nak balik ke kampung hari tu, sure satu family mandi peluh dlm kereta.
Lepas check kat Perodua Servis Centre kat Jln Kuching, rupernya gas yg ada dlm tu dah abis. Maklum dah, dah masuk 6 tahun, tak penah servis dan tukar gas aircond.
Lepas servis kereta, kami shopping brg dapur. Baru jer seminggu, lepas raya, nak kena refill balik apa yg abis kat dlm fridge. Banyak la jugak. Tambah plak dgn major items cam ayam, daging, udang, ketam dan brg2 dapur lain. Adusss… dah makin nipis dah ni. Harga brg2 dah naik ker? Apsal aku rasa dam banyakkk jer budget aku hari ni ???
Pasni kena duk umah jer la. Masak dan makan kat umah. Tiba2 rasa cam nak berjimat plak… Blum sampai sebulan kos brg2 dapur aku rasa cam dah 2 kali ganda dr bulan puasa. Aiyooo…

nuffnang_bid = “7daffbbf82619fe523c23a8655fd2ee8”;

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.