Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Setahun Bersama Unit Trust

Setahun Bersama Unit Trust. Setelah hampir setahun, aku kini makin aktif dlm bidang Financial Planner. Alhamdulillah, sikit demi sedikit boleh manage fund sendiri. Bleh bayar utang sikit2 dan bleh share info dgn kawan2.

Dah setahun rupernya aku sama2 blajar dr Master Sifoo aku Mr Faisal. Byk betul aku belajar.

Baca : Kerja Sebagai Perunding Unit Amanah

 


Setahun Bersama Unit Trust

Apa_itu_Unit-Trust

Sebelum ni aku ingatkan aku dah buat yg betul. Rupernya, banyak yang aku kena repair dan ubah. Mula-mula aku buat untuk diri sendiri, tapi sejak aku rasa Financial Planner ni boleh bagi aku at least 30% “kenaikan” income setiap bulan, aku decided untuk teruskan.

Dlam buat kerja ni, memang banyak cabaran ooo,,, Penat, kena perli, kena kutuk, member lari, orang tak caya. Pun begitu aku tetap SENYUM kerana sedar tak sedar daalm masa setahun ni aku dah ada lebih dari 80 orang client yang percaya akan khidmat servis aku. Alhamdulillah.

Bukan mudah nak suruh orang menabung dan menyimpan. Lagi mudah menyuruh orang perabiskan duit atau shopping di mana-mana kedai. Harap-harap apa yang aku buat selepas ni memberi senyuman kat kawan-kawan aku. Jangan cepat mengalah. Walaupun sedikit, anda punya niat untuk simpanan anda di hari tua.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.