Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Short Review Pasal iPad Mini 16GB Dengan 3G WIFI

Minggu lepas singgah di Machines, cari produk iPad yang di panggil iPad Mini. Stok untuk review ada, tetapi stok untuk jualan sudah habis. Kedai Authorised Dealer produk jenama Apple yang lain belum sempat nak tengok, tetapi ada kawan bagitahu, memang stok untuk iPad Mini banyak yang kehabisan stok.
Hari ni, singgah di Kupang Bank Negara, dapat la jumpa member yang baru sahaja beli iPad Mini minggu ini. So dapat la lihat sendiri, dapat test dan dapat guna aplikasi yang ada pada iPad Mini 16GB dengan capaian 3G/4G dan WIFI ini.
Harga jualan RM1,399 dan datang dengan standard pakej. Warna putih dan mempunyai dua kamera, satu di hadapan, dan satu lagi di belakang. iPad Mini yang bersaiz 7 inci ini agak cantik bila di hadapan mata. Sesuai untuk dibawa ke mana-mana kerana saiznya yang begitu sesuai dengan beg tangan atau hand carry. Mudah sajer nak bimbit ke sana-sini.
Aplikasi untuk iPad Mini, sama sahaja dengan aplikasi untuk New iPad dan iPad2. Cumaa yang sedih, tiada aplikasi Whatsapp di dalamnya. Kenapa yer??? 
Kualiti gambar, Video rakaman dan juga touch skrin sememangnya antara yang terbaik di kalangan Gadget yang bersaiz 7 inci. Rasakan sendiri dan semestinya anda akan jatuh cinta dengan iPad Mini 7 inci ini.

Untuk melihat spesifikasi penuh iPad Mini ini anda boleh layari laman web Apple iPad Mini atau di sini PhoneArena iPad Mini. Harga iPad Mini yang di tawarkan di Malaysia katanya antara harga yang termurah di Asia. 
Bagi peminat gadget, anda boleh dapatkan iPad Mini 16GB WIFI dengan hanya harga RM999 di wakil Apple SAH berdekatan anda. Tapi, kalau dapat iPhone 5 dari Denaihati pun dah ok dah. Saya akan berpuas hati.
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.