Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Siapa Derma Dana RM2.6 Ratus Ringgit

Semalam MrJocko buka akaun Maybank2U MrJocko untuk bayar bil. Sambil sambil semak balik transaksi akaun bank yang biasa MrJocko buat bila awal bulan. Biasa la bila awal bulan macam ni nak transfer duit ke luar dan menerima duit masuk hasil kerja sebulan dua ini, kerja kerja di bulan puasa dan business kecil kecilan.

Bila semak duit masuk, rupanya dah ada tertera satu transaksi duit credit dalam akaun MrJocko. Mulanya ingat dana yang masuk cuma RM2.6 Ratus (bukan Derma Dana RM2.6 Billion) tetapi rupanya lebih dari nilai tersebut. Alhamdulillah, hasil melabur dalam satu business kecilan, dapat dana untung dari perniagaan dengan nilai RM291.75 selama tempoh satu bulan.

dana derma RM2.6 ratus

Mulanya terfikir jugak, siapa agaknya yang derma dana sebanyak RM2.9 Ratus ini kepada MrJocko? Tetapi selepas melihat details kemasukkan, tahu lah MrJocko bahawa ia datang dari dana pelaburan yang MrJocko buat pada bulan Mei 2015.

Satu lagi dana RM300 itu datang dari kerja ‘Product Review’ yang MrJocko buat untuk projek bulan Julai 2015, semasa bulan puasa. Alhamdulillah. 

Dana pelaburan ini MrJocko berkongsi untung perniagaan dengan rakan untuk memulakan business dan kami bersetuju untuk kongsi untung bersinh 50 – 50 sesama kami. Alhamdulillah, member MrJocko ini memang rajin dan boleh dipercayai.

Kalau ada yang tanya mana datang derma dana RM2.6 ratus yang MrJocko dapat dalam transaksi bank ini, MrJocko akan kongsi kepada yang berminat. Ia satu perniagaan dan bukan dari dana derma, dana MLM, dana Money Laundring atau dana yang tidak sepatutnya.

InsyaAllah, doakan perniagaan kami berkembang sebaik mungkin dan InsyaAllah kalau perniagaan kami ini menguntungkan, tidak mustahil kami boleh terima untung dana sebanyak RM2.6 ribu, RM2.6 ratus ribu atau mungkin RM2.6 juta selepas ini, siapa tahu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.