Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Siapa Menang Bake-Away With British Airways

Mengujakan bila MrJocko hadiri pertandingan memasak kali ini anjuran British Airways. Ia adalah pertempuran antara 12 peserta terbaik dan kali ini mereka akan berpeluang untuk memenangi dua tiket penerbangan pergi balik ke London di pertandingan “Bakar-Away With British Airways“.

Tanpa menyangka akan dipilih sebagai Pemenang, Lye Wei Wern, mengalahkan 12 peserta lain dengan menu terbaik beliau yang diberi nama “Tea infused Chocolate Victorian Sponge Cake with Gula Melaka and Coconut” memenangi hati juri dan juga mereka yang hadir.

bake-away-with-british-airways

 
Para peserta telah dicabar untuk memasak kek, roti atau seumpamanya dalam kategori ‘baking’ yang mana perlu menggabungkan tema Malaysia dan British dan menunjukkan hubungan antara kedua-dua negara.

Acara ini berlangsung di StarHill Culinary Studio di bawah pemerhatian daripada tiga juri iaitu Robert Williams, ketua British Airways jualan Asia Pasifik, Nigel Skelchy, Co-Founder Just Heavenly Cafe dan Sally Cheah, Pengurus Newens Tea House. Barang-barang dibakar dihakimi berdasarkan kriteria termasuk rasa, keaslian, kreativiti, tahap kesukaran dan rayuan estetik keseluruhan.

Bake-Away With British Airways

bake-away-with-british-airways bake-away-with-british-airways bake-away-with-british-airways bake-away-with-british-airways-04

 
“Ia adalah kegembiraan  semua untuk menandakan ulang tahun pertama kami, di mana kita boleh meraikan hubungan erat antara Malaysia dan UK. Kami terkejut dengan tahap kreativiti yang ditunjukkan oleh peserta akhir Bake-Away with British. Ciptaan yang ditonjolkan pada hari ini adalah menyegarkan dan kreatif, yang juga merupakan kualiti yang dihargai oleh British Airways.” Robert Williams, ketua British Airways jualan Asia Pasifik.
 
“Seperti yang kita meraikan hari istimewa ini hari ini, kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah membantu kami untuk mencapai kejayaan ini, dan kami berharap untuk berkhidmat dengan servis terbaik untuk laluan ini untuk beberapa tahun akan datang,” tambah Williams.

Pemenang Grand Prize Bake-Away With British Airways

bake-away-with-british-airways bake-away-with-british-airways bake-away-with-british-airways-08 bake-away-with-british-airways

 
Kira-kira 25 penyertaan dalam talian telah diterima untuk “Bakar-Away dengan British Airways” diperingkat saringan. Pertandingan ini diadakan dengan kerjasama Newens Tea House dan Starhill Culinary Studio. Lye berkata, “Kemenangan ini benar-benar adalah di luar jangkaan saya. Saya amat gembira untuk bertemu dengan begitu ramai pembuat roti yang berkongsi minat mereka dalam ‘baking’. Memenangi sepasang tiket ke London dengan ciptaan saya adalah sesuatu yang luar biasa. London sentiasa menjadi sebuah bandar yang saya suka. Bandar ini menawarkan begitu banyak tarikan untuk dilihat dan dilakukan sepanjang tahun sekitar. Terima kasih kepada British Airways kerana impian saya akan dapat untuk melawat London lagi tidak lama lagi! “

Bake-Away With British Airways
Pemenang Grand Prize Bake-Away With British Airways

Bake-Away With British Airways Bake-Away With British Airways pemenang Bake-Away With British Airways

Siapa Pemenang Grand Prize Bake-Away With British Airways

Pertandingan Bake-Away With British Airways ini adalah sempena menandakan Ulang Tahun Pertama British Airways yang mengadakan pernerbangan terus dari London ke Kuala Lumpur.
 
Sebagai info ringkas, British Airways memulakan penerbangan terus ke Kuala Lumpur pada Mei 2015. Selepas tujuh bulan kemudian, syarikat penerbangan itu membuktikan komitmennya untuk pasaran ini dengan menaik taraf pesawat mereka kepada pesawat canggih Boeing 787-9 Dreamliner. Bukan sahaja pesawat terbaru ini adalah yang paling maju dari segi teknologi dalam armada British Airways, ia juga mempunyai kabin Pertama baru yang dibuat untuk menarik perhatian.
 
Semua penerbangan dari Lapangan Terbang KLIA akan menuju ke Terminal Heathrow London 5 dan dari sini penumpang boleh menikmati penerbangan transit terus ke destinasi popular lain di UK, Eropah dan Amerika Syarikat.

Untuk tempahan atau maklumat lanjut, sila layari ba.com.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.